Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin il başkanları toplantısı öncesinde yaptığı açıklamalarda, Türk siyasetinde yeni bir ittifakın sinyalini verdi. Erbakan, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi ile parlamento seçimlerine yönelik bir ittifak ihtimalinden bahsetti.
“Cumhur İttifakı’yla Artık Mümkün Değil”
Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi'nin artık Cumhur İttifakı’na geri dönmesinin söz konusu olmadığını vurguladı. “Cumhurbaşkanlığına adaylığımızı ilan ettik ve bu karardan dönüş olmayacak,” diyen Erbakan, partilerinden gelen katılımlarla birlikte Türkiye’nin en hızlı büyüyen siyasi hareketi olduklarını savundu.
Gelecek, İYİ Parti ve Saadet’le İttifak Sinyali
Parlamento seçimlerine yönelik olası bir ittifaka dair açıklama yapan Erbakan, “Gelecek Partisi olabilir, İYİ Parti olabilir, Saadet Partisi olabilir” diyerek bu partilerle iş birliği ihtimaline dikkat çekti. Ancak şu ana kadar herhangi bir resmi görüşme yapılmadığını, sadece yöneltilen bir soruya yanıt olarak bu değerlendirmeyi yaptığını da özellikle belirtti.
“Baraj Sorunumuz Yok, Büyümeye Devam Ediyoruz”
Yerel seçimlerde yüzde 7 oy oranı yakaladıklarını hatırlatan Erbakan, 650 bin üyeye ulaştıklarını ve herhangi bir seçim barajı sorunu yaşamadıklarını dile getirdi. Partisinin büyüme potansiyelinin yüksek olduğunu ifade eden Erbakan, ittifak olsa da olmasa da güçlü bir şekilde seçimlere gireceklerini söyledi.