UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Feyenoord’u eleyerek play-off turuna kalan Fenerbahçe, transferde önemli hamleler yapmayı hedeflerken Kerem Aktürkoğlu görüşmelerinde beklenmedik bir kriz yaşandı. Sarı-lacivertliler, Benfica ile 22,5 milyon Euro + 2,5 milyon Euro bonus karşılığında prensipte anlaştığı milli futbolcu için teklifini geri çekti.

Yağız Sabuncuoğlu’nun aktardığı bilgilere göre, Fenerbahçe’nin bu kararı sonrası Kerem’in uçuş planı iptal edildi. Benfica yönetimi, gelişmeye sert tepki göstererek görüşmelere ara verdi. Sarı-lacivertliler daha sonra 18 milyon Euro civarında yeni bir resmi teklif yaptı ancak Portekiz ekibi bu rakamı değerlendirmeye almadı.

Play-Off Şartı Krizin Fitilini Ateşledi

Krizin temelinde, Fenerbahçe’nin ilk teklifini “Şampiyonlar Ligi play-off turunda oynatabilme” şartıyla sunması bulunuyordu. Ancak Benfica, Kerem’i Nice karşısında sahaya sürerek bu şartı geçersiz hale getirdi. Fenerbahçe ise bu nedenle teklifini revize ettiğini iletti. Portekiz basınına göre Benfica, 25 milyon Euro’nun altındaki hiçbir teklifi kabul etmeyecek.

Geçen sezon Benfica formasıyla 54 maça çıkan 26 yaşındaki kanat oyuncusu, 16 gol ve 13 asistlik performans sergiledi. A Milli Takım’da ise 44 kez sahaya çıkan Kerem Aktürkoğlu, 12 gol ve 4 asistle skora katkı verdi. Portekiz kulübüyle olan sözleşmesi 30 Haziran 2029’da sona eriyor.

Kaynak: ŞİLA KURUMAHMUTOĞLU