Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 19 Mayıs 2026 tarihli toplantısında Trendyol Süper Lig, 2. Lig ve 3. Lig’e ilişkin tescil kararlarını açıkladı. Yapılan bilgilendirmede, lig müsabaka sonuçlarının hakem raporları ve puan cetvelleri esas alınarak tescil edildiği ifade edildi. Buna göre Trendyol Süper Lig’i lider tamamlayan Galatasaray şampiyon olarak tescil edilirken, Antalyaspor, Kayserispor ve Fatih Karagümrük’ün Trendyol 1. Lig’e düşürüldüğü duyuruldu.

Galatasaray’ın şampiyonluğu resmen tescillendi

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, 2025-2026 sezonu Trendyol Süper Lig müsabaka sonuçlarının, hakem raporlarındaki sonuçlar esas alınarak düzenlenen puan cetvellerine göre tescil edildiği belirtildi. Futbol Müsabaka Talimatı’nın 26. Maddesi hükmü gereğince alınan karar doğrultusunda, Trendyol Süper Lig'i birinci sırada tamamlayan Galatasaray A.Ş. Kulübü’nün Süper Lig Şampiyonluğu resmiyet kazandı.

Süper Lig'den küme düşen takımlar belli oldu

Cnnturk.com kaynaklı habere göre, TFF Yönetim Kurulu'nun gerçekleştirdiği toplantıda ligden düşen ekipler de netlik kazandı. Trendyol Süper Lig puan cetvelinin son üç sırasında yer alan Antalyaspor, Zecorner Kayserispor ve Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük takımlarının Trendyol 1. Lig’e düşürülmelerine karar verildi. Kayserispor Kulübü'nün ise daha önce TFF’ye “küme düşme kaldırılsın” talebiyle dilekçe verdiği biliniyor.

Küme düşme kaldırılacak mı? TFF'den açıklama yapıldı
Küme düşme kaldırılacak mı? TFF'den açıklama yapıldı
İçeriği Görüntüle

Trendyol 1 Lig tescili için final maçı bekleniyor

Federasyon, Süper Lig, 2. Lig ve 3. Lig için tescil tartışmalarına noktayı koyarken Trendyol 1. Lig için henüz tescil kararı açıklamadı. 1. Lig’in tescil edilmesi için cuma günü Esenler Erokspor ile Çorum FK arasında oynanacak olan play-off final müsabakasının sonuçlanması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ