Türkiye’de tekstil sektörünün köklü firmaları arasında yer alan BBX Baby Kids Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi için konkordato süreci başladı. Bursa 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin yaptığı başvuruyu değerlendirerek 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.

1965 yılında Bursa’da kurulan ve iki üretim tesisiyle faaliyet gösteren şirketin yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle konkordato talebinde bulunduğu öğrenildi. Mahkeme kararıyla birlikte şirket hakkında yürütülen icra takipleri ve haciz işlemleri de durduruldu.

MAHKEMEDEN GEÇİCİ MÜHLET KARARI

Bursa 2. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından yapılan şekli inceleme sonucunda, BBX Baby Kids Tekstil’in konkordato talebi kabul edildi. Karara göre, 13 Mayıs 2026 saat 09.00 itibarıyla şirket hakkında 3 aylık geçici mühlet uygulanmasına hükmedildi. 24 ülkeye ihracat gerçekleştiren şirketin bu süreçte alacaklı ödemelerini durdurmasının beklendiği belirtildi.

Orta Karadeniz’e kuvvetli yağış uyarısı! Sel ve su baskını riski
Orta Karadeniz’e kuvvetli yağış uyarısı! Sel ve su baskını riski
İçeriği Görüntüle

İCRA TAKİPLERİ VE HACİZ İŞLEMLERİ DURDURULDU

Mahkeme kararında, İcra ve İflas Kanunu (İİK) kapsamında şirket aleyhine başlatılan icra takiplerinin durdurulduğu ifade edildi. Ayrıca 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun kapsamındaki işlemler dahil olmak üzere daha önce başlatılan takiplerin askıya alınmasına karar verildi. Geçici mühlet süresi boyunca şirket hakkında ihtiyati tedbir ve ihtiyati haciz kararlarının da uygulanmayacağı bildirildi.

ŞİRKETİN FAALİYETLERİ KOMİSER HEYETİ TARAFINDAN DENETLENECEK

Mahkeme, konkordato sürecinin denetlenmesi amacıyla şirkete komiser heyeti atanmasına karar verdi. Bu kapsamda hukukçu ve bağımsız denetçilerden oluşan komiser kurulunun, şirketin mali yapısını inceleyerek konkordato sürecinin başarıya ulaşıp ulaşamayacağını değerlendireceği kaydedildi. Kararda ayrıca, geçici mühlet ilanından sonra bankaya ibraz edilen ve karşılıksız çıkan çeklere “karşılıksızdır” ibaresi yerine “konkordato tedbiri” şerhi düşülmesi gerektiği belirtildi.

ALACAKLILARA 7 GÜNLÜK İTİRAZ HAKKI

Konkordato sürecine ilişkin nihai kararın verileceği duruşmanın 16 Temmuz 2026 tarihinde saat 13.30’a ertelendiği açıklandı.

Öte yandan alacaklıların, ilan tarihinden itibaren 7 gün içinde konkordato şartlarının oluşmadığına ilişkin itirazda bulunabilecekleri ve bu itirazlarını delilleriyle mahkemeye sunabilecekleri bildirildi.

Kaynak: EKONOMİM.COM