ATV ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının son bölümünde yöneltilen soru, izleyicilerin ilgisini çekti. Yarışmacıya, “Çin, ABD, Şili, Rusya’dan hangisi tek bir saat dilimi kullanmaktadır?” sorusu yöneltildi.

Şıklar şu şekildeydi:

  • A: ABD
  • B: Şili
  • C: Rusya
  • D: Çin

Doğru cevap D seçeneği: Çin oldu.

Çin Tek Saat Dilimi Kullanıyor

Yüzölçümü bakımından dünyanın en büyük ülkelerinden biri olan Çin, resmi olarak yalnızca tek saat dilimi kullanıyor: Pekin saati (UTC+8). Doğu ile batı arasında yaklaşık 5 saatlik güneş farkı olmasına rağmen ülkenin tamamında aynı saat geçerli.

Diğer Ülkeler Çoklu Saat Dilimine Sahip

ABD coğrafi büyüklüğü nedeniyle birden fazla saat dilimine sahip: Doğu, Orta, Dağ, Pasifik, Alaska ve Hawaii.

Şili, ana kara dışında Paskalya Adası gibi bölgeler nedeniyle birden fazla saat dilimi kullanıyor.

Rusya, dünyanın en geniş yüzölçümüne sahip ülkesi olarak tam 11 farklı saat dilimine ayrılmış durumda.

Yarışma Formatı

“Kim Milyoner Olmak İster” toplam 13 sorudan oluşuyor. Yarışmacılar 2. soruda 5 bin TL, 7. soruda ise 50 bin TL’lik barajı geçiyor. 13. soruyu bilen şanslı yarışmacı ise büyük ödül olan 5 milyon TL’nin sahibi oluyor.

Kaynak: Haber Merkezi