Samsun Valisi Orhan Tavlı, kentin yüksek teknolojiye dayalı ve katma değerli üretim üssü olması hedeflenen Yeni OSB sahasını ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal ve Yeni OSB Müdürü Oğuz Keleş ile birlikte üretim tesislerinin son durumu hakkında saha incelemeleri yapıldı. Vali Tavlı, bölgedeki sanayi yatırımlarının şehre ve ülke ekonomisine sağlayacağı katkıları değerlendirmek üzere firma yetkilileriyle bir araya geldi.
SAMPA OTOMOTİV VE POELSAN TESİSLERİNİ İNCELEDİ
İnceleme heyeti, ağır ticari araçlar için motor, süspansiyon kabini ve elektrik sistemleri dahil 24 farklı grupta 20.000'den fazla ürün imal eden Sampa Otomotiv'in 530 dönümlük alandaki fabrika inşaatını gezdi. 160 ülkeye ihracat gerçekleştiren firmanın yeni yatırım sahasındaki çalışmalar hakkında bilgi alındı. Ardından, içme suyu şebekeleri, tarım alanları, seralar ve damla sulama sistemleri için iki binden fazla ürün çeşidi üreten ve 75 ülkeye ihracat yapan Poelsan Plastik firmasına ait fabrika inşaatında teknik incelemeler gerçekleştirildi.
SÜREÇ HAKKINDA BİLGİ ALDI
Vali Orhan Tavlı ve beraberindeki heyet, 180 milyon dolar yatırım bedeliyle 150 bin metrekarelik alanda yükselen Borsan Kablo fabrikasını ziyaret etti. Tesis tamamlandığında 400 kişilik yeni istihdam sağlamayı hedefliyor. Programın son bölümünde ise demir/çelik hasır, inşaat demiri, boy demir, kolon demir, etriye, gönye ve çiroz gibi ürünlerin üretimini gerçekleştiren Başkaynak firmasına ait fabrika inşaatı denetlendi. Vali Tavlı, her dört tesisin inşaat süreçlerine dair detaylı verileri yerinde aldı.
Daha fazla Samsun Haber için tıklayınız.





