Samsun’un Tekkeköy ilçesi Kirazlık Mahallesi Örnek Sanayi Sitesi’nde çıkan kereste fabrikası yangını kontrol altına alındı. Akşam saatlerinde Öztürk Kereste’de başlayan yangın kısa sürede büyüyerek tüm fabrikayı sardı. Alevlerin çevredeki mobilya fabrikalarına sıçrama ihtimali üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın tüm ekiplerini seferber ettiği yangına, polis, AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve ilçe belediyelerinin ekipleri destek verdi. Ayrıca polise ait TOMA da söndürme çalışmalarına katıldı.

 Vali Tavlı’dan açıklama
Yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulunan Samsun Valisi Orhan Tavlı, yangının kontrol altına alındığını belirtti. Tavlı, “Kereste fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı. Herkese geçmiş olsun. Herhangi bir yaralı ya da can kaybı yok. Tüm ekipler koordineli bir şekilde başarılı bir çalışma yürüttüler” dedi.

Kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları sürerken, olayla ilgili detaylı inceleme başlatıldı.

Kaynak: Haber Merkezi