İki haftalık yarıyıl tatilinin sona ermesiyle birlikte okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören yaklaşık 18 milyon öğrenci, yarın yeniden ders başı yapacak. Böylece 2025-2026 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi resmen başlayacak.

OKULLARDA İKİNCİ DÖNEM HEYECANI

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı resmi ve özel okullarda eğitim öğretim faaliyetleri yarın itibarıyla yeniden başlayacak. Yaklaşık 1,2 milyon öğretmen de ikinci dönem için sınıflarındaki yerini alacak. Eğitim öğretim yılı, 8 Eylül 2025 tarihinde başlamıştı.

Sömestr tatili uzayacak mı? MEB’den kritik hazırlık
Sömestr tatili uzayacak mı? MEB’den kritik hazırlık
İçeriği Görüntüle

İKİNCİ DÖNEMİN İLK ARA TATİLİ MART AYINDA

Öğrenciler, ikinci dönemin ilk ara tatilini 16-20 Mart 2026 tarihleri arasında yapacak. Beş gün sürecek bu kısa tatilin ardından dersler kaldığı yerden devam edecek.

Yarın başlayacak ikinci dönem, 26 Haziran 2026 Cuma günü sona erecek. Bu tarihle birlikte öğrenciler uzun yaz tatiline çıkacak.

İKİNCİ DÖNEM “BAYRAK SEVGİSİ” TEMASIYLA BAŞLIYOR

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla 81 ile gönderilen yazı doğrultusunda, ikinci dönem tüm okullarda “bayrak sevgisi, birlik ve ortak aidiyet” temasıyla açılacak. Bu kapsamda 2-6 Şubat tarihleri arasında resmi ve özel eğitim kurumlarında çeşitli farkındalık çalışmaları gerçekleştirilecek.

Okullarda Türk bayrağının tarihi, milli ve manevi değerine yönelik bilgilendirme etkinlikleri düzenlenecek. Eğitim kurumları Türk bayraklarıyla süslenecek; resim, şiir, kompozisyon ve afiş yarışmaları, sergiler ile sanatsal ve kültürel etkinliklere yer verilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ