Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İstanbul’da ekonomi basınıyla bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Görüşmede en çok merak edilen başlıkların başında yeni yılda elektrik ve doğalgaz faturalarına zam yapılıp yapılmayacağı yer aldı. Bakan Bayraktar, bu konuda net ifadeler kullandı.“Yeni yılda faturalar zamlanacak mı?” sorusuna yanıt veren Bakan Bayraktar, ocak ayında elektrik ve doğalgaz fiyatlarında herhangi bir düzenleme planlamadıklarını açıkladı. Bayraktar, yıl içerisinde ise enflasyon hedefleri doğrultusunda gerekli görülmesi halinde fiyat ayarlamaları yapılabileceğini ifade etti. Açıklamada, kısa vadede vatandaşın faturalarına doğrudan yansıyacak bir artış öngörülmediği vurgulandı.
DEVLET DESTEĞİ 2026'DA DEVAM EDECEK Mİ?
Bakan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz faturalarına sağlanan devlet desteğiyle ilgili de rakamlar paylaştı. Bayraktar, 2025 yılında elektrik ve doğalgaz faturaları için toplam 650 milyar liralık devlet desteği sağlandığını belirtti.
2026 yılına ilişkin öngörülere de değinen Bayraktar, destek tutarının elektrikte 282 milyar lira, doğalgazda ise 91 milyar lira seviyesinde olacağını söyledi. Böylece enerji faturalarına yönelik kamu desteğinin önümüzdeki yıl da süreceği ifade edildi.
DOĞALGAZDA YENİ TARİFE
Elektrikte uygulanan “son kaynak tüketici tarifesi”nin doğalgazda da hayata geçirileceğini belirten Bayraktar, bu uygulamanın detaylarına ilişkin bilgi verdi. Bayraktar, belirli bir tüketim miktarının üzerinde kalan vatandaşların doğalgazda destekten yararlanamayacağını söyledi.
Uygulamanın il bazında farklı tüketim limitleriyle hayata geçirileceğini aktaran Bayraktar, “Ama bu kış bu uygulamanın başlamaması için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
KIŞ SAATİ UYGULAMASI DEVAM EDECEK
Bakan Bayraktar, kış saati uygulamasına ilişkin soruları da yanıtladı. Kış saati uygulamasının devam edeceğini açıklayan Bayraktar, uygulamanın başladığı yıldan bu yana önemli tasarruf sağlandığını dile getirdi.
Bayraktar, “Uygulamanın başladığı yıldan itibaren 113 milyar kilovat saat enerji tasarrufu sağladık. Ayrıca 27 milyar liralık bir enerji tasarrufu olmuş” dedi.





