Türkiye’nin en önemli ihraç ürünlerinden biri olan fındıkta, 13 Şubat 2026 tarihi itibarıyla fiyatlar güncellendi. Üreticilerin ve tüccarların yakından takip ettiği serbest piyasa verilerine göre, fındık fiyatları iller bazında farklılık göstermeye devam ediyor. Genel tabloda fiyatlar 241 TL bandının üzerinde tutunurken, bazı bölgelerde yaşanan yukarı yönlü ivme dikkat çekiyor. Karadeniz Bölgesi’nin tamamında fındık ticareti bu güncel rakamlar üzerinden şekillenirken, Zonguldak ilindeki fiyat farkı piyasanın en çok konuşulan başlığı haline geldi.
İL İL GÜNCEL FINDIK FİYATLARI LİSTESİ
Piyasalardan alınan son verilere göre, Akçakoca’da fındık 241,00 TL, Alaplı’da 241,50 TL ve Bafra’da 242,50 TL’den işlem görüyor. Bartın ve Çarşamba bölgelerinde fiyatlar 241,50 TL seviyesinde eşitlenirken, Düzce ve Fatsa’da rakamlar 242,50 TL olarak kayıtlara geçti. Fındığın başkenti olarak bilinen Giresun’da 241,50 TL olan fiyat, Kocaeli’de 241,00 TL seviyesinde seyrediyor. Ordu’da ise fındık fiyatı 242,75 TL ile ortalamanın bir miktar üzerinde yer alıyor. Sakarya 241,50 TL, Samsun 241,25 TL, Terme 241,00 TL ve Trabzon ise 241,50 TL fiyatlandırmasıyla günü sürdürüyor.
ZONGULDAK'TA FİYATLARI 280 TL AŞTİ
Günün en çarpıcı verisi Zonguldak piyasasından geldi. Diğer tüm fındık üretim merkezlerinde fiyatlar 241-242 TL aralığında yoğunlaşırken, Zonguldak’ta fındık fiyatı 280,50 TL’ye kadar yükseldi. Bu rakam, bölgedeki diğer illerle kıyaslandığında yaklaşık 40 TL’lik bir fark oluştuğunu gösteriyor. Ünye’de 242,00 TL olan fiyat seviyesi de göz önüne alındığında, Zonguldak’taki bu ani yükseliş üreticiler arasında heyecan yarattı. Piyasa analistleri yerine rakamsal verilere bakıldığında, 13 Şubat tarihinin en karlı satış noktası Zonguldak olarak öne çıkıyor.
BÖLGESEL FİYATLARI DAĞILIMI VE ÜRETİCİ BEKLENTİSİ
Fındık üretiminin yoğun olduğu Samsun, Ordu ve Giresun üçgeninde fiyatlar birbirine oldukça yakın seyrediyor. Samsun’un ilçeleri olan Bafra ve Terme’de dahi küçük kuruş farkları gözlemlenirken, genel ortalamanın 242 TL civarında dengelendiği görülüyor. Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz arasındaki bu fiyat makasının önümüzdeki günlerde nasıl şekilleneceği merak konusu. 13 Şubat 2026 itibarıyla listelenen bu fiyatlar, brüt fiyatlar olup randıman oranına göre değişiklik gösterebilmektedir. Üreticiler, serbest piyasadaki bu hareketliliği günlük olarak takip ederek satış zamanlamasını planlıyor.




