Karadeniz Bölgesi'nin temel ekonomik direği olan fındıkta, 24 Şubat 2026 Salı günü itibarıyla serbest piyasa alım satım rakamları güncellendi. Üreticilerin, tüccarların ve ihracatçıların gözü kulağı olan borsa verileri, haftanın ikinci işlem gününde durağan ama güçlü bir seyir izliyor. Dünya fındık üretiminin büyük bir kısmını elinde bulunduran Türkiye'de, özellikle Doğu ve Batı Karadeniz illerindeki ticaret borsalarından gelen rakamlar, fındık fiyatlarının 223 TL ile 225 TL bandı arasına yerleştiğini kanıtlıyor. Yeni sezon öncesi stok durumları ve dış talep dengesi, serbest piyasadaki bu rakamların oluşmasında temel belirleyici rol oynuyor.

İlkadım Belediye Meclisi'nde görev değişimi
İlkadım Belediye Meclisi'nde görev değişimi
İçeriği Görüntüle

GİRESUN VE ORDU LİDERLİĞİ KORUYOR

Fındığın başkenti olarak kabul edilen Giresun ve Ordu illerinde, 24 Şubat 2026 sabahı fiyatlar zirve noktasında açılış yaptı. Kalite ve randıman farkıyla her zaman bir adım önde olan Giresun kalite fındık, serbest piyasada 224,88 TL'den işlem görüyor. Aynı şekilde Ordu ilinde de fındık fiyatı 224,88 TL seviyesine ulaşarak üreticisini memnun etti. Bölgedeki diğer önemli üretim merkezlerinden olan Trabzon ve Fatsa'da ise fiyatlar 224,75 TL olarak tabelalara yansıdı. Bartın borsa verileri de yine 224,75 TL ile bu yüksek seyreden gruba eşlik ediyor.

Çocuklarınıza Fındık Yedirin – Altun Gıda

SAMSUN VE ÇEVRESİNDE İSTİKARARLI FİYAT

Samsun ili ve bu ile bağlı büyük üretim kapasitesine sahip ilçelerde 24 Şubat 2026 günü fiyatlar oldukça dengeli bir görünüm sergiliyor. Samsun merkezde fındık fiyatı 224,50 TL olarak belirlenirken, Bafra ve Çarşamba ilçelerinde de alımlar yine 224,50 TL üzerinden gerçekleştiriliyor. Doğu Karadeniz ile sınır komşusu olan Ünye'de de fiyat 224,50 TL seviyesinde sabitlenmiş durumda. Ancak Samsun'un önemli üretim noktalarından biri olan Terme ilçesinde fiyatların bir miktar daha geriden gelerek 223,50 TL seviyesinde kaldığı gözlemleniyor. Sakarya ve Düzce gibi batı illerinde de fiyatların 224,50 TL bandında yoğunlaşması, piyasada genel bir konsensüs oluştuğunu gösteriyor.

BATI KARADENİZ FINDIK FİYATLARI

Fındık üretiminin son yıllarda hızla arttığı Batı Karadeniz bölgesinde, 24 Şubat 2026 tarihli fiyatlar alıcı ve satıcıyı orta noktada buluşturuyor. Akçakoca'da fındık 224,50 TL'den işlem görürken, Alaplı bölgesinde rakamlar 223,75 TL seviyesinde seyrediyor. Kocaeli'de fındık ticaretinin 224,00 TL üzerinden yürüdüğü görülürken, Zonguldak ilinde ise serbest piyasa fiyatı 223,50 TL olarak kayıtlara geçti. Bu bölgedeki fiyatların Doğu Karadeniz ile arasındaki makasın daralması, lojistik ve işleme kapasitesindeki artışa bağlanıyor. Üreticiler, randıman kırma işlemlerinin ardından fındıklarını bu rakamlar üzerinden tüccara teslim edebiliyor.

Kaynak: ŞİLA KURUMAHMUTOĞLU