A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu üçüncü maçında deplasmanda karşılaştığı Bulgaristan’ı 6-1 gibi farklı bir skorla üstünlük sağladı. Sofya’daki Vasil Levski Stadyumu’nda oynanan mücadelede Arda Güler’in erken golüyle öne geçen milliler, ikinci yarıda bulduğu üst üste gollerle adeta şov yaptı.

Arda Güler’le Perde Açıldı
Maça hızlı başlayan Türkiye, 11. dakikada Arda Güler’in ceza sahası içinden yaptığı klas plase vuruşla 1-0 öne geçti. Bu golle birlikte genç yıldız, elemelerdeki üçüncü golüne imza attı.
Bulgaristan’dan Erken Yanıt
Ev sahibi ekip, 13. dakikada Kirilov’un vuruşuyla skoru eşitledi. Ancak bu gol, Bulgarlar için maçın tek sevinci oldu.

İkinci Yarıda Fırtına Gibi Estik
İlk yarısı 1-1 biten karşılaşmanın ikinci devresinde sahada tek bir takım vardı: Türkiye.
49. dakikada Bulgar stoper Popov’un kendi kalesine attığı golle 2-1 öne geçen Ay-Yıldızlılar, 51 ve 56. dakikalarda Kenan Yıldız’ın golleriyle farkı üçe çıkardı.
65. dakikada sahneye çıkan Zeki Çelik, Arda Güler’in kullandığı köşe vuruşunda kafa golüyle farkı dörde taşıdı. 90+3. dakikada İrfan Can Kahveci'nin golüyle maç 6-1 sona erdi.
Oyuna Girenler Etkili Oldu
Teknik direktörün değişiklikleri de skora katkı sağladı. Arda Güler’in yerine oyuna giren genç yıldız Can Uzun, hareketliliğiyle dikkat çekerken, İrfan Can Kahveci de hücumda etkili bir performans sergiledi.
Sofya’da Tarihi Skor
Türkiye, bu sonuçla birlikte Bulgaristan deplasmanında tarihi bir fark elde etti. E Grubu’nda üçüncü maçını kazanan Milliler, 9 puana yükselerek grup liderliğini sürdürdü.
Maçın özeti
11’ Arda Güler – Türkiye 1-0
13’ Kirilov – Bulgaristan 1-1
49’ Popov (kk) – Türkiye 2-1
51’ Kenan Yıldız – Türkiye 3-1
56’ Kenan Yıldız – Türkiye 4-1
65’ Zeki Çelik – Türkiye 5-1
90+3' İrfan Can Kahveci 6-1

Maçın Adamı: Kenan Yıldız
Attığı iki gol ve gösterdiği yüksek tempo ile maça damga vuran Kenan Yıldız, UEFA tarafından da “Maçın Adamı” seçildi.





