Samsun’un Alaçam ilçesinde yüksek rakımlı bölgelerde etkili olan kar yağışı, örtü altı çilek üreticilerini durduramadı. İlçeye bağlı 1100 rakımlı Vicikler Mahallesi’nde üreticiler, karla kaplı bahçelerinde çilek hasadını sürdürdü.

Vicikler Mahallesi’nde çilek üretimi yapan İlhan Güngör, 2019 yılında bir dönümlük alanda başladıkları üretimin bugün yaklaşık 50 dönüme ulaştığını söyledi. Güngör, “Bölgedeki çilek üretimi artık önemli bir tarımsal ürün haline geldi. Hava şartları zor olsa da yılda 6-8 ay çilek üretebiliyoruz ve taleplere yetişmekte zorlanıyoruz. Üretim arttıkça talep de artıyor.” dedi.

''TAM KIZARMASA DA AROMASI VE TADI OLDUKÇA GÜÇLÜ''
Güngör, üretimlerinde hiçbir kimyasal veya koruyucu madde kullanmadıklarını belirterek, “Soğuk havalarda çilek tam kızarmasa da aroması ve tadı oldukça güçlü. Kar altında dahi sadece bitkiyi koruyarak, doğal yöntemlerle üretim yapılabildiğini gösterdik.” ifadelerini kullandı.

Alaçam İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı desteklerin üretim için büyük önem taşıdığını vurgulayan Güngör, doğal ve sağlıklı üretimin sürdürülebilirliği için bu desteklerin kritik olduğunu sözlerine ekledi.




