Soma’da 6 Gündür Kayıp Olan Alzheimer Hastasından Acı Haber Geldi
Manisa’nın Soma ilçesinde, 6 gün önce kaybolan Alzheimer hastası Remzi Özberk’ten kötü haber geldi. Yaşlı adamın cansız bedeni, Avdan Mahallesi’ndeki mezarlık yakınına düşen bir tarım arazisinde bulundu.
Kapsamlı Arama Çalışmaları Sonuçsuz Kaldı
6 Mayıs Pazartesi günü evinden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan 69 yaşındaki Remzi Özberk için jandarma öncülüğünde geniş çaplı bir arama-kurtarma operasyonu başlatılmıştı. AFAD, AKUT, ANDA, Bergama TRAC Şubesi, Soma Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Derneği (SODOS) ile gönüllü vatandaşların katılımıyla sürdürülen çalışmalarda hem karadan hem havadan yoğun bir arama gerçekleştirilmişti. Termal drone destekli aramalarda zorlu arazi koşullarına rağmen 6 gün boyunca aralıksız faaliyet yürütüldü.
Soma Halkı Seferber Oldu
Soma halkının da destek verdiği arama çalışmalarının altıncı gününde Özberk’in cansız bedeni, Avdan Mahallesi mezarlığına yakın bir noktada bulundu. Yaşanan gelişme, ilçede büyük üzüntüye yol açtı.
SODOS Başkanı’ndan Taziye Mesajı
SODOS Başkanı Mustafa Alioğlu yaptığı açıklamada, “Remzi amcamız için 6 gündür ekiplerimizle gece gündüz demeden çabaladık. Sağ salim bulmayı çok istedik ancak ne yazık ki acı haberle karşılaştık. Emeği geçen tüm gönüllülere, kurumlara ve destek veren Soma halkına teşekkür ediyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyoruz” dedi.
Görgü Tanıkları ve Kamera Kayıtları
Görgü tanıkları, Özberk’in kaybolduğu gün Avdan Mahallesi civarında bazı kişilerle kısa süreli konuşmalar yaptığını ve yön sorduğunu aktardı. En son güvenlik kameralarına ise yalnız yürüdüğü anlar yansıdı.
Daha fazla Samsun Haber için tıklayınız.