Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Aksoy’un başkanlığında, bilişim suçları soruşturmalarının etkinliğini artırmaya yönelik bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, Samsun İl Jandarma Komutanlığı, Bafra Emniyet Müdürlüğü ve Bafra Jandarma Komutanlığı görevlileri katıldı. Görüşmelerde, bilişim teknolojileri kullanılarak gerçekleştirilen dolandırıcılık suçlarının soruşturmalarının daha etkin yürütülmesi, mağdur vatandaşların haklarının korunması, şüphelilerin tespiti ve suç delillerinin hızlı şekilde toplanması gibi konular ele alındı.

Toplantıda, bilişim yoluyla işlenen dolandırıcılık suçlarının toplumsal etkisinin büyüklüğü nedeniyle sürecin düzenli takibinin önemi vurgulandı ve bu tür toplantıların her üç ayda bir yapılmasına karar verildi.




