Bafra Belediyesi tarafından Türkiye Satranç Federasyonu yönetiminde Samsun Satranç İl Temsilciliği ve Bafra Satranç İlçe Temsilciliği katkılarıyla gerçekleştirilen turnuva, Alparslan Türkeş Parkı Sosyal Tesisleri’nde ilk tur karşılaşmalarıyla heyecanlı bir başlangıç yaptı.
SPORUN VE SPORCUNUN BULUŞMA NOKTASI BAFRA OLDU
30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlenen Satranç Turnuvası’na 28 farklı ilden 200 satranç sever oyuncu katılım sağladı. Farklı yaş grupları ve kategorilerde gerçekleştirilen karşılaşmaların ilk gününde sporcular, rakiplerine karşı üstünlük sağlamak için tüm dikkatlerini satranç tahtasına verdi. Tüm gün devam eden müsabakalarda strateji, konsantrasyon ve doğru hamle ön plana çıktı. Hız kesilmeyen rekabetin yaşandığı organizasyonda sporcuların aileleri de bu heyecana ortak oldu.

BAŞKANDAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA
Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç,
“Bafra’mızda bu yıl 6’ncısını düzenlediğimiz Geleneksel Satranç Turnuvamızda Türkiye’nin farklı illerinden gelen sporcularımızı ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Satranç; sabrı, dikkati ve doğru karar verebilmeyi öğreten önemli bir spor dalı. İlk turnuvadan altıncısına kadar geçen süreçte ve ilçemizde düzenlediğimiz çeşitli sportif faaliyetlere gösterilen talep ve katılım, Bafra’mızın tercih edilen bir spor destinasyonu olduğunu bizlere göstermektedir.
Bafra Belediyesi olarak farklı branşlarda düzenlediğimiz organizasyonlarda edindiğimiz tecrübelerle Bafra’mızı sporun ve sporcunun buluşma noktası haline getirmeye devam ediyoruz. Ayrıca düzenlediğimiz etkinliklerle ilçemizdeki gençlerimizin de sporun aktif katılımcıları olmasına gayret ediyoruz. Bugün burada heyecanına ortak olduğumuz tüm sporcularımıza başarılar diliyorum”
açıklamalarında bulundu.
Satranç Turnuvası’nın ikinci gün heyecanı hız kesmeden 30 Ağustos Pazar Günü de devam edecek. Turnuvanın ilk gününde başarılı olan sporcular ikinci günde yarışacak. Ödül Töreni ise aynı gün son maçın ardından gerçekleştirilecek ve büyük ödül sahibini bulacak.




