usd
39,7257
eur
45,8826
gbp
53,5046
gram-altin
4.297,26
ceyrek-altin
7.026,02
cumhuriyet-altini
29.176,00
btc-USD
99.675,33
btc-turk-lirasi
3.970.073
ethereum-USD
2.186,14
Samsun Haber Bilim ve Teknoloji Microsoft, Windows 10’daki isyan ettiren hatayı düzeltti !

Microsoft, Windows 10’daki isyan ettiren hatayı düzeltti !

Windows 10 kullanıcılarının uzun süredir şikayet ettiği Başlat menüsündeki jump list (atlama listesi) hatası sonunda giderildi. Microsoft, KB5052077 güncellemesi sonrası oluşan sorunu yeni bir yama ile düzelttiğini duyurdu.

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden Microsoft, Windows 10 kullanıcılarının aylardır yaşadığı Başlat menüsü sorununu sonunda çözüme kavuşturdu. Özellikle Word ve Excel gibi sık kullanılan uygulamalarda jump list (atlama listesi) işlevinin çalışmaması kullanıcıların tepkisini çekmişti.

Sorunun Kaynağı KB5052077 Güncellemesi Çıktı

Şubat ayında yayınlanan KB5052077 güncellemesi sonrası, Windows 10 22H2 sürümünde görev çubuğuna sabitlenmiş uygulamaların geçmişe dönük dosya listeleri açılmamaya başlamıştı. Bu durum, özellikle ofis kullanıcıları başta olmak üzere binlerce kişinin günlük iş akışını olumsuz etkiledi. Kullanıcılardan gelen yoğun geri bildirimlerin ardından Microsoft, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamayla hatayı resmi olarak kabul etti ve ilgili sorunun yeni bir yama ile düzeltildiğini duyurdu. Yayınlanan son yama sayesinde kullanıcılar artık başlat menüsündeki atlama listelerine sorunsuz şekilde erişebiliyor. Gerekli güncelleme Windows Update üzerinden otomatik olarak indirilebiliyor.

KAYNAK: kamusonhaber.com
Okunma Süresi: 1 dk
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *