Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya platformu Telegram üzerinde faaliyet gösteren “C7K” kanalına yönelik yürütülen soruşturmada yeni bir gelişmeyi duyurdu. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Tutuklananlar arasında suça sürüklenen 3 çocuğun da bulunduğu açıklandı.

Kemal Kılıçdaroğlu ilk değişikliği sosyal medya hesabında yaptı!
Kemal Kılıçdaroğlu ilk değişikliği sosyal medya hesabında yaptı!
İçeriği Görüntüle

Soruşturmada 7 Tutuklama

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “C7K” isimli Telegram kanalı üzerinden yürütülen faaliyetlere ilişkin soruşturmanın devam ettiği belirtilerek, şu ifade paylaşıldı:

“Soruşturma kapsamında 3’ü suça sürüklenen çocuk olmak üzere toplam 7 şüpheli, sevk edildikleri nöbetçi hakimlikçe tutuklanmıştır.”

C7K olayı nedir?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Telegram uygulamasındaki "C7K" adlı grup/kanalda bazı kişilerin, başta şehitler, gaziler ve aile yakınları olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na, yargı mensuplarına, üst düzey kamu yöneticilerine ve kolluk kuvvetlerine yönelik tehdit ve aşağılama içerikli mesajlar paylaştıkları belirlendi. Şüphelilerin ayrıca kamuoyu tarafından bilinen hayatını kaybetmiş vatandaşların ailelerine ve dini/manevi değerlere hakaretlerde bulunduğu ve 18 yaşından küçük çocuklara yönelik uygunsuz paylaşımlar yaptığının tespiti üzerine soruşturma başlatıldı.

Kaynak: BURAK ALTINTAŞ