Rize’de Ayder Yaylası’na ulaşımı kolaylaştıracak Çamlıhemşin Tünelli Geçişi hizmete açıldı. Proje kapsamında 2 kilometrelik yol kesimi ile Fırtına Deresi ve Hala Deresi-1 köprüleri de ulaşıma kazandırıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Rize’de Çamlıhemşin Tünelli Geçişi’nin açılış törenine katıldı. Uraloğlu, Çamlıhemşin Tüneli ile Fırtına Deresi ve Hala Deresi-1 köprülerini de kapsayan 2 kilometrelik yol kesimini hizmete açacaklarını açıkladı.

Meteoroloji'den Ordu ve çevresi için kuvvetli sağanak uyarısı
Meteoroloji'den Ordu ve çevresi için kuvvetli sağanak uyarısı
İçeriği Görüntüle

Çamlıhemşin Tünelli Geçişi Hizmete Açıldı (3)

955 METRELİK TÜNEL HİZMETE GİRDİ

Proje kapsamında 955 metre uzunluğundaki Çamlıhemşin Tüneli ile birlikte Fırtına Deresi ve Hala Deresi-1 köprüleri hizmete açıldı. Böylece projenin toplam 10 kilometrelik bölümü tamamlanmış oldu.

Çamlıhemşin Tünelli Geçişi Hizmete Açıldı (5)

SEYAHAT SÜRESİNDE 20 DAKİKA KISALMA HEDEFLENİYOR

Projenin tamamlanmasıyla mevcut yolda 1,5 kilometre, seyahat süresinde ise 20 dakika kısalma sağlanması bekleniyor. Çalışmayla yıllık ortalama 772 milyon lira tasarruf edilmesi ve araçların karbon emisyonunun 4 bin 800 ton azaltılması hedefleniyor.

Çamlıhemşin Tünelli Geçişi Hizmete Açıldı (4)

Kaynak: AA