.Tesla, SpaceX ve xAI CEO’su Elon Musk, ABD-Suudi Yatırım Forumu’nda yaptığı konuşmada, yapay zeka (YZ) ve insansı robotların büyük bir devrim yaratacağını ve yoksulluğu ortadan kaldıracağını ileri sürdü. Musk, Tesla’nın ilk kullanışlı insansı robotlarını üreteceğini ve bunun büyük bir endüstriyel devrim olacağını belirtti. Ayrıca, bu alanda başka şirketlerin de çalışacağını belirten Musk, “Herkesi zengin etmenin tek yolu yapay zeka ve robotik” dedi.

Yeni haftada hava nasıl olacak
Yeni haftada hava nasıl olacak
İçeriği Görüntüle

ÇALIŞMA İSTEĞE BAĞLI HALE GELECEK

Musk, önümüzdeki 10-20 yıl içinde insanların çalışma zorunluluğunun isteğe bağlı hâle geleceğini öngördü. Örnek vererek, marketten sebze almanın veya kendi bahçenizde yetiştirmenin seçenekler olacağını söyledi.

Elon Musk Xai E Yeni Mali Isler Direktoru Atadi 2025 10 07 11 00 27

PARANIN ÖNEMİ ZAMANLA KAYBOLACAK

Musk’a göre yapay zeka ve robotikte sürekli bir gelişme olacağından, bir noktada paranın önemi yitirecek.

xAI ve SUUDİ ARABİSTAN İŞ BİRLİĞİ

Musk, yapay zeka şirketi xAI’ın Suudi Arabistan’da Humain ve Nvidia ile birlikte 500 megavat kapasiteli bir veri merkezi kuracağını açıkladı. Nvidia CEO’su Jensen Huang da süper bilgisayarlar inşa etmek için çalıştıklarını bildirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ