Saat 20.00’de başlayacak ve beIN Sports 1, beIN Connect ile TOD üzerinden canlı yayınlanacak derbiyi hakem Yasin Kol yönetecek. Kol’un yardımcıları Abdullah Bora Özkara ve Bahtiyar Birinci olacak. Süper Lig’de namağlup tek takım unvanını koruyan Fenerbahçe, ligde oynadığı son 5 maçı kazanarak çıkışını sürdürdü. Domenico Tedesco’nun ekibi, haftaya Galatasaray’ın 1 puan gerisinde 31 puanla 2. sırada girdi. Sarı-lacivertliler, seyircisi önünde alacağı galibiyetle liderlik koltuğuna geçmeyi hedefliyor. Galatasaray ise ligde 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgiyle 32 puan topladı ve haftaya lider girdi. Okan Buruk yönetimindeki sarı-kırmızılılar, Kadıköy’den lider dönmek için mücadele edecek. Derbi öncesi RAMS Park’ta toplanan taraftarlar, 30 otobüsle Kadıköy’e hareket etti. Derbi öncesi iki takım da sosyal medya hesaplarından “derbi günü” paylaşımları yaptı. Mücadelede gözler, Fenerbahçe’nin kalecisi Ederson ile Galatasaray’ın file bekçisi Uğurcan Çakır’a çevrildi. Galatasaray, son 8 sezonda Kadıköy’de aldığı sonuçlarla dikkat çekerken; derbinin VAR hakemi Ali Şansalan olarak açıklandı.
Muhtemel 11’ler
Fenerbahçe: Ederson, Semedo, Skriniar, Oosterwolde, Levent Mercan, İsmail Yüksek, Edson Alvarez, Nene, Asensio, Kerem Aktürkoğlu, Duran (En Nesyri).
Galatasaray: Uğurcan Çakır, Arda Ünyay, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Torreira, Lemina (Sara), Saner, İlkay Gündoğan, Barış Alper Yılmaz, Osimhen.
Galatasaray'da sakatlık alarmı
Galatasaray’da sakatlıkları bulunan Wilfried Singo, Ismail Jakobs, Kaan Ayhan ve Berkan Kutlu derbide forma giyemeyecek. Kırmızı kart cezalısı Roland Sallai ile bahis soruşturması kapsamında ceza alan Eren Elmalı ve Metehan Baltacı da kadroda yer almayacak. Öte yandan Yunus Akgün, Victor Osimhen ve Mario Lemina sakatlıklarını atlatıp takımla çalışmalara başladı. Osimhen ve Lemina’nın ilk 11’de başlaması beklenirken, Yunus’un oyuna sonradan dahil olması öngörülüyor.
Fenerbahçe'de kimler forma giyecek
Fenerbahçe cephesinde ise kart sınırında tek isim Jayden Oosterwolde. Kart görmesi hâlinde oyuncu, bir sonraki hafta Başakşehir maçında forma giyemeyecek. Sarı-lacivertlilerde ayrıca sakatlıkları geçen Çağlar Söyüncü ve Sebastian Szymanski’nin durumuna maç saatinde karar verilecek. Her iki oyuncunun da ilk 11’de başlaması beklenmiyor.







