Fenerbahçe’de görevine son verilen teknik direktör Domenico Tedesco, ayrılık sürecine ilişkin ilk kez konuştu. Alman haber ajansı DPA’ya açıklamalarda bulunan deneyimli çalıştırıcı, sözleşme uzatma görüşmeleri sürerken gelen ayrılık kararının kendisi için beklenmedik olduğunu ve büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.
"Sözleşme uzatmayı konuşurken yollar ayrıldı"
Kulüple yeni sözleşme üzerine müzakerelerin devam ettiği bir dönemde görevine son verildiğini belirten Domenico Tedesco, sürecin şaşırtıcı bir hızla ilerlediğini dile getirdi. Tedesco, "Henüz sözleşme uzatma konusunu konuşuyorduk ancak ligde alınan ikinci mağlubiyetin ardından yollar ayrıldı" diyerek, kararın zamanlamasına dikkat çekti.
Uzun vadeli yapılanma hedefi yarıda kaldı
Göreve geldiği ilk günden itibaren sürdürülebilir bir yapı inşa etmeyi amaçladığını kaydeden Alman teknik adam, kulüpte uzun vadeli bir planı hayata geçirmek istediğini vurguladı. Süreci alışılmışın dışında yöntemlerle yönetmeye çalıştıklarını ifade eden Tedesco, hedeflerini tamamlayamadan veda etmek zorunda kaldığını belirtti.
"Futbolda dengeler çok hızlı değişiyor"
Yaşananların futbol dünyasının dinamik yapısını bir kez daha kanıtladığını söyleyen Tedesco, sürece dair hayal kırıklığını gizlemedi. Sürecin bu noktaya evrilmesinden dolayı üzgün olduğunu belirten teknik direktör, Fenerbahçe’deki veda sürecinin kendisi için beklenmedik bir gelişme olduğunu sözlerine ekledi.




