2026 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda sona yaklaşılırken, yarı final karşılaşmaları öncesinde takımların başantrenör ve kaptanları basın mensuplarının karşısına çıktı. İstanbul'daki Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen basın toplantısında Türkiye-Sırbistan ve Polonya-İtalya yarı final mücadeleleri öncesinde değerlendirmelerde bulunuldu.

HEDEF ŞAMPİYONLUK

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli, İstanbul'da mücadele edecek olmanın Türkiye için önemli bir avantaj olduğunu söyledi. Seyirci desteğinin rakip takımlar üzerinde baskı oluşturabileceğini belirten Santarelli, Sırbistan'ın güçlü bir ekip olduğunu ifade etti. İtalyan çalıştırıcı, "Bütün takımlar yarı finalde olmayı hak etti. Biz şu an önümüzdeki sürece odaklıyız. Şampiyonluğa odaklıyız." sözleriyle hedeflerinin altın madalya olduğunu vurguladı. Santarelli, turnuvaya istedikleri başlangıcı yapamadıklarını ancak hedefledikleri noktaya ulaştıklarını belirterek, Sırbistan'ı geçebilmek için daha iyi bir performans sergilemeleri gerektiğini dile getirdi.

Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonası’nda yarı finalde!
Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonası’nda yarı finalde!
İçeriği Görüntüle

'ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ'

Milli takım kaptanı Eda Erdem Dündar da yarı final karşılaşmasının zorlu geçeceğini söyledi. Turnuvada başarılı olmayı hedeflediklerini belirten Eda Erdem, Sırbistan karşısında iyi voleybol oynamak istediklerini ifade ederek, "Ciddi bir şekilde çalışıyoruz. Elimizden geleni yapacağız." dedi. İstanbul'da taraftarlarının önünde mücadele edecek olmalarının kendileri için önemli olduğunu belirten deneyimli oyuncu, son yıllarda elde edilen başarıların takımın özgüvenini artırdığını söyledi. Eda Erdem, takım içerisinde herkesin Sırbistan maçına odaklandığını ve oyuncuların birbirine olan inancının yüksek olduğunu kaydetti. Çeyrek finalde Almanya karşısında iyi bir mücadele ortaya koyduklarını belirten Eda Erdem, özellikle takım içindeki iletişim ve soğukkanlılık konusunda gelişim gösterdiklerini söyledi. Milli takım kaptanı, turnuvanın grup aşamasında zorlu rakiplerle karşılaştıklarını ancak bu sürecin takım açısından olumlu geçtiğini ifade etti.

SIRBİSTAN'DAN TÜRKİYE MESAJI

Sırbistan Kadın Voleybol Milli Takımı Başantrenörü Zoran Terzic, turnuvanın geçmiş yıllara göre önemli değişimler gösterdiğini söyledi. Sırbistan'ın kaptanı Maja Ognjenovic ise Türkiye karşısında deplasman atmosferinin zorlu olacağını belirtti. Türkiye'ye büyük saygı duyduklarını ifade eden Ognjenovic, önceki karşılaşmalardaki performanslarını tekrarlamaları halinde finale çıkabileceklerine inandığını söyledi.

POLONYA VE İTALYA FİNAL PEŞİNDE

Yarı finalin diğer karşılaşmasında Polonya ile İtalya karşı karşıya gelecek. Polonya Başantrenörü Stefano Lavarini, geçmişte elde edilen başarıları düşünmek yerine mevcut mücadeleye odaklandıklarını belirterek yarı final maçını agresif bir şekilde oynamayı planladıklarını söyledi. Polonya kaptanı Magdalena Stysiak ise genç bir takım olduklarını ve her geçen gün gelişmek istediklerini ifade etti. İtalya Başantrenörü Julio Velasco da yarı finale kaldıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Şimdi işler zorlaşacak. En iyi maçlarımızı oynayıp istediğimiz sonuca ulaşmak istiyoruz." dedi. İtalya kaptanı Anna Danesi ise olimpiyat şampiyonu olarak turnuvada mücadele etmenin üzerlerinde baskı oluşturduğunu ancak bu baskıyı bir onur olarak gördüklerini dile getirdi.

KRİTİK VİRAJ

Şampiyonluk yolunda kritik bir viraja giren A Milli Kadın Voleybol Takımı, İstanbul'da taraftarlarının desteğiyle Sırbistan karşısında finale yükselmek için sahaya çıkacak. Türkiye-Sırbistan yarı finalinin yanı sıra Polonya-İtalya mücadelesi de final bileti için büyük çekişmeye sahne olacak.

Kaynak: EN SON HABER