Türkiye’nin ilk kadın Ankara temsilcisi olarak basın tarihine geçen Nuray Başaran, CHP kurultayı sürecine dair yaptığı “şaibe” ve “mutlak butlan” açıklamalarıyla yeniden kamuoyunun dikkatini çekti.
Başaran’ın mesleki kariyeri, yaşı, memleketi ve son açıklamalarına dair tüm detaylar haberimizde.
Nuray Başaran Kimdir?
Nuray Başaran, Türkiye basın dünyasında uzun yıllardır aktif olan ve öncü projelere imza atan deneyimli bir gazetecidir. 1960 yılında İzmir’in Helvacı semtinde doğan Başaran, gazeteciliğe Milliyet Gazetesi’nde başladı. Ardından Yeni Asır, Star ve Akşam gazetelerinde muhabirlik, editörlük ve temsilcilik görevleri üstlendi.
Başaran, TRT İzmir’de medya uzmanlığı yaptıktan sonra Ankara’ya taşındı ve burada Türkiye’nin ilk kadın Ankara temsilcisi unvanını kazandı. Hem yazılı basında hem de televizyon ekranlarında uzun yıllardır aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.
Kaç Yaşında ve Nereli?
Nuray Başaran, 1960 doğumludur ve 2025 yılı itibarıyla 65 yaşındadır. Aslen İzmirli olan Başaran, eğitim hayatına İzmir’de başladı. Lise öğrenimini Menemen Lisesi’nde tamamladıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde tiyatro eğitimi aldı.
Ankara’ya taşınmasının ardından medya ve hukuk alanlarında da eğitimler alarak akademik çalışmalarını genişletti.
Gazetecilik ve Televizyon Kariyeri
Nuray Başaran’ın gazetecilik kariyeri, Türkiye’nin en köklü medya kuruluşlarında şekillendi. Milliyet, Yeni Asır, Star ve Akşam gazetelerinde muhabir, editör ve yönetici pozisyonlarında görev yaptı. TRT İzmir’de medya uzmanlığı deneyiminin ardından Ankara’ya geçerek Star ve Akşam gazetelerinin temsilciliğini yürüttü.
Başaran, uzun süredir TGRT Haber ekranlarında yayınlanan “Taksim Meydanı” adlı tartışma programında yorumcu olarak görev alıyor. Siyasi gündeme, özellikle muhalefet partileri ve iç siyaset dinamiklerine ilişkin yaptığı yorumlarla biliniyor.
CHP Kurultayı Hakkında Ne Dedi?
Nuray Başaran, son dönemde CHP kurultayı sürecine ilişkin yaptığı açıklamalarla kamuoyunun dikkatini çekti. TGRT Haber’de katıldığı programda kurultayın “şaibeli” olduğunu öne süren Başaran, “mutlak butlan” ifadesiyle sürecin hukuki açıdan tartışmalı olduğunu dile getirdi.
Başaran’ın açıklamalarında özellikle; Delegelerin oy kullanma süreçleri, toplantı yeter sayısına ilişkin iddialar, zamanlama ve usul hataları gibi konular öne çıktı. Bu eleştiriler, sosyal medya ve haber sitelerinde geniş yankı uyandırdı.
NGazete ve Dijital Medya Faaliyetleri
Nuray Başaran, geleneksel medyanın yanı sıra dijital alanda da aktif rol oynuyor. Kurucusu olduğu NGazete platformu üzerinden bağımsız haber, analiz ve röportaj içerikleri üretiyor. NGazete, Başaran’ın farklı siyasi ve toplumsal konulara ilişkin görüşlerini paylaştığı önemli bir dijital yayın organı haline geldi.
Sosyal Medya ve Akademik Geçmişi
Başaran, sosyal medyada özellikle X (Twitter) ve YouTube üzerinden yaptığı paylaşımlarla gündeme ilişkin değerlendirmelerini doğrudan takipçileriyle paylaşıyor. Akademik kariyerinde ise Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak dersler verdiği biliniyor.
Medya, iletişim, hukuk ve siyaset alanındaki tecrübesiyle Türkiye’nin en tanınan gazetecileri arasında yer alan Başaran, yorumları ve analizleriyle siyasi gündemi yakından takip eden kesimler tarafından ilgiyle izleniyor.




