usd
39,6810
eur
45,7438
gbp
53,5316
gram-altin
4.278,61
ceyrek-altin
6.995,53
cumhuriyet-altini
29.109,00
btc-USD
104.755,57
btc-turk-lirasi
4.148.901
ethereum-USD
2.527,59
Samsun Haber Genel Çiğ Köfteci Açma Maliyeti ve Kazancı 2025

Çiğ Köfteci Açma Maliyeti ve Kazancı 2025

Tarihi kökleri olan bir lezzet konumundaki çiğ köfte, gıda sektöründe yüz binlerce kişinin de “iş kapısı” niteliğinde. Peki çiğ köfteci açma maliyeti ve kazancı ne kadar?

200’li yılların öncesinde genellikle evlerde yapılan ve tüketilen çiğ köfte, milenyum ile birlikte git gide yaygınlığını artırdı ve ticari faaliyete daha fazla konu olmaya başladı. Gıda sektörünün önemli bileşenleri arasında yer alan çiğ köfte, aranılan “sokak lezzetleri” arasında “1 numaraya” oturdu. Kısa sürede kendi pazarını da oluşturan çiğ köfte endüstriyelleşerek geniş bir coğrafyada kazanç kapısına dönüştü. Gıda üzerine iş yeri açmak isteyen kişilerin ilk aklına gelen seçeneklerden biri olan çiğ köfteci açmak fikrine, maliyetine ve kazancına biraz daha yakından bakalım.

En Büyük Çiğ Köfte Markaları

Ülkemizde faaliyet gösteren en büyük çiğ köfte markaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Komagene
  • Ses Çiğ Köfte
  • Tatlıses Çiğ Köfte
  • Meşhur Adıyaman Çiğ Köftecisi
  • Çiğköftem
  • İsso Çiğ Köfte
  • Adıyörem Çiğ Köfte

En güncel haberler için buraya göz atabilirsiniz.

Çiğ Köfteci Açma Maliyeti 2025

Çiğ köfteci açmak için yatırımcıların ilk yapması gereken “lokasyon tespiti” denilebilir. Bu konuda yeterli araştırmayı yapamayacağını düşünen kişilere yukarıdaki markalar destek de verebilmektedir. Açılacak çiğ köftecinin lokasyonuna göre “kira gideri” en önemli maliyet kalemlerinden biri konumundadır.

Kira gideri ile birlikte çiğ köfte dükkanı açmak isteyen kişinin diğer önemli masraf kalemi ise “franchising ücreti” olmaktadır. Bir diğer deyişle “bayilik ücreti” olarak da adlandırılabilecek bu masrafın içerisinde, firmaların yatırımcıya sundukları hizmetin de önemli bir bölümü yer almaktadır.

Açılacak dükkanın yerine göre değişecek kira gideri ve yukarıda sıralı markalara göre farklılaşan bayilik ücreti sonrasında yatırımcının 3. en büyük masrafı ise evlere servis için alacağı taşıt (motor / araç vs.) olacaktır. Dükkanın içinde yer alacak malzemeler, bu noktada en düşük masraf kalemi olarak sıralanabilir.

Açılacak dükkanın büyüklüğüne (metrekaresine) ve lokasyonuna, bunun yanı sıra franchise alınacak firmaya göre değişmekle birlikte yatırımcının ilk masrafı 400 bin TL seviyesinden başlamakta ve tercihlere göre 1 milyon TL’nin üzerine kadar çıkabilmektedir.

Düzenli Masraflara Dikkat!

Çiğ köfte dükkanı açacak yatırımcının kira haricinde, eleman gideri (maaş, SSK, yemek, yan haklar vs.), elektrik faturası, su faturası, aidat, doğal gaz faturası gibi düzenli giderleri de olacaktır.

Çiğ Köfteci Kazancı 2025! Çiğ Köfte Dükkanı Ne Kazanır?

Çiğ Köfte dükkanları günde en az 7 kilogram çiğ köfte satmaktadırlar. Bunun altında satış yapan çiğ köfte dükkanının ticari faaliyetlerine devam etme imkanı bulunmamaktadır. Lokasyonuna göre değişmekle birlikte, çiğ köfte dükkanları günde ortalama 15-20 kilogram arasında satış yapmaktadırlar. Sattıkları yan ürünler ile birlikte, güncel fiyat skalasından hesaplandığında dükkanın aylık brüt kazancı 200 bin TL civarında gerçekleşmektedir. Eleman sayısı, kira meblağı, faturalar vb. gibi giderlere göre aylık net gelir farklılık göstermektedir.

Okunma Süresi: 3 dk
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *