usd
40,3811
eur
46,9776
gbp
54,2397
gram-altin
4.331,95
ceyrek-altin
7.082,74
cumhuriyet-altini
29.022,00
btc-USD
120.350,00
btc-turk-lirasi
4.840.573
ethereum-USD
3.647,62
Samsun Haber Genel Kütahya Simav’da 3.2 büyüklüğünde deprem

Kütahya Simav’da 3.2 büyüklüğünde deprem

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Yemişli Mahallesi yakınlarında 3.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, kısa süreli paniğe neden oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, 12 Haziran 2025 Perşembe günü saat 11:48'de, Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Yemişli Mahallesi yakınlarında 3.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremin yerin yaklaşık 7.1 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi. İlk belirlemelere göre herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı.

WhatsApp kanalımıza katıl, gündemi ilk sen öğren!
✅ Katıl
WhatsApp kanalımıza katıl, gündemi ilk sen öğren!
Katıl

Deprem Kısa Süreli Paniğe Neden Oldu

Deprem, Simav ilçe merkezi ve çevresinde hissedildi. Vatandaşlar kısa süreli panik yaşarken, AFAD ve yerel yetkililer bölgeye ilişkin incelemelerde bulundu. Şu ana kadar resmi makamlardan herhangi bir olumsuz durum bildirilmedi.

Kütahya Aktif Fay Hatları Üzerinde

Simav, daha önce de benzer büyüklükteki depremlerle gündeme gelmişti. Batı Anadolu Fay Zonu üzerinde yer alan bölge, sismik açıdan Türkiye’nin hareketli bölgeleri arasında bulunuyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 1 dk
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *