usd
39,7257
eur
45,8826
gbp
53,5046
gram-altin
4.297,26
ceyrek-altin
7.026,02
cumhuriyet-altini
29.176,00
btc-USD
102.643,31
btc-turk-lirasi
4.082.225
ethereum-USD
2.283,29
Samsun Haber Genel MGK’dan “Terörsüz Türkiye” mesajı

MGK’dan “Terörsüz Türkiye” mesajı

Milli Güvenlik Kurulu toplantısında, "Terörsüz Türkiye" hedefiyle yürütülen sürecin titizlikle sürdürüldüğü vurgulandı. MGK bildirisine göre hem yurt içi hem de yurt dışı tehditler kararlılıkla bertaraf ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK), terörle mücadelede gelinen noktayı ve Türkiye’nin güvenlik politikalarını masaya yatırdı. Toplantı sonrası yayımlanan bildiride, “Terörsüz Türkiye” hedefinin altı çizilerek, terör örgütlerinin tasfiye sürecinin her aşamasının titizlikle sürdürüldüğü belirtildi. Yaklaşık 2,5 saat süren toplantı sonrası açıklanan MGK bildirisinde, PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonların başarıyla devam ettiği vurgulandı. Bildiride, “Millî birlik ve beraberliğimize yönelik tehditler hem içeride hem dışarıda kararlılıkla bertaraf ediliyor” denildi.MGK’da komşu ülkeler Irak, Suriye ve İran’ın da güvenliğini ilgilendiren bölgesel konular değerlendirildi. Bildiride, ortak coğrafyanın terör örgütlerinden arındırılmasıyla hem Türkiye hem de bölge ülkeleri için barışçıl bir sürecin başlayacağına dikkat çekildi.

Suriye’de İstikrar Çağrısı: Yaptırımlar Kaldırılsın

Suriye’deki gelişmelerin de ele alındığı toplantıda, Suriye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğüne zarar verecek girişimlere karşı uyarılarda bulunuldu. Ayrıca Suriye halkını olumsuz etkileyen uluslararası yaptırımların kaldırılması yönündeki eğilim memnuniyetle karşılandı. İsrail’in Gazze, Suriye, Lübnan ve Yemen’e yönelik saldırılarına dikkat çekilen bildiride, İsrail yönetiminin yayılmacı politikalarının Orta Doğu’daki barış çabalarına zarar verdiği ifade edildi. Uluslararası aktörlerin bu riskleri bertaraf etmede sorumluluk alması gerektiği belirtildi.

Afrika ve Rusya-Ukrayna Savaşı da Değerlendirildi

Toplantıda Kuzey ve Doğu Afrika’da yaşanan gelişmeler de ele alındı. Türkiye'nin Afrika’daki istikrar çabalarına desteğini artırarak sürdüreceği vurgulandı. Öte yandan Rusya-Ukrayna Savaşı’nda barış sürecine girildiği belirtilerek, Türkiye’nin ara buluculuk rolünün süreceği ifade edildi. MGK bildirisinde, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış anlaşması taslağı üzerinde uzlaşmaya varılmasının memnuniyetle karşılandığı kaydedildi. Nihai barışın sağlanması için uygun koşulların oluşmasının önemine vurgu yapıldı.

KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 2 dk
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *