İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TBMM Adalet Komisyonu'na sunulan yeni Karayolları Trafik Kanunu teklifinin detaylarını açıkladı. Trafikte kuralsızlıkla mücadelede cezaların artırılacağını belirten Yerlikaya, trafik güvenliği ve şeffaflık adına tüm polislerde yaka kamerası bulunacağını söyledi.
HALEN 42 BİN POLİSTE VAR, TÜM POLİSLERE YAYILACAK
Şu anda 42 bin 604 polis ve jandarmada yaka kamerası bulunduğunu belirten Yerlikaya, bu uygulamanın tüm güvenlik birimlerine yayılacağını ifade etti. Bu kameralar sayesinde denetim süreçleri daha şeffaf hale gelirken, suistimallerin de önüne geçilmesi hedefleniyor.
YERLİ VE MİLLİ: ASELSAN ÜRETİMİ
Bakan Yerlikaya, kullanılan kameraların ASELSAN tarafından üretildiğini ve şu an yüz tanıma özelliği ile güncellendiğini söyledi. Bu yeni sistemle bir vatandaşla işlem yapılırken, kamera görüntüsünden aranan kişi olup olmadığı anında tespit edilebilecek.
ANLIK BAĞLANTI İMKANI: GAMER ÜZERİNDEN KONTROL
Yaka kameralarının GAMER (Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi) üzerinden anlık olarak izlenebildiğini aktaran Bakan Yerlikaya, gerektiğinde merkezin doğrudan polis kamerasına canlı erişim sağlayabildiğini de vurguladı.




