Tunceli'de 2020 yılından bu yana haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku soruşturmasında dev bir adım atıldı. Gözaltına alınan dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Erzurum adliyesindeki yaklaşık 8 saatlik ifadenin ardından, sevk edildiği tüm suçlamalardan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Adliyede 8 saatlik sorgu sürdü
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında sabah saatlerinde gözaltına alınan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen Sonel, savcılıkta 21 sayfalık kapsamlı bir ifade verdi. Yapılan sorgulama sonucunda mahkemeye sevk edilen Sonel; delil karartma, resmi belgeyi yok etme ve bilişim sistemlerine usulsüz müdahale suçlamalarıyla tutuklandı.
Soruşturmada tutuklu sayısı 12'ye yükseldi
Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin yürütülen derinleştirilmiş soruşturmada, Tuncay Sonel’in tutuklanmasıyla birlikte toplam tutuklu sayısı 12 oldu. Özellikle SIM kartın usulsüz inceletilmesi, hastane ve kamera kayıtlarının silindiği iddiaları gibi kritik başlıkların merkezinde yer alan Sonel, tutuklama kararının ardından geniş güvenlik önlemleri altında cezaevine sevk edildi. Savcılık, suçun ağırlığı ve adaletin işleyişine müdahale tehlikesi gerekçeleriyle tutuklama talebinde bulunmuştu.
Tuncay Sonel kimdir?
Tuncay Sonel, 1970 yılında Adana'da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Sonel, mülki idare amirliği kariyerine Kaymakam Adayı olarak başladı. Türkiye’nin birçok ilçesinde kaymakamlık görevini yürüten Sonel, ardından Tunceli ve Ordu illerinde Vali olarak görev yaptı. Tunceli Valiliği döneminde Gülistan Doku’nun kaybolmasıyla ilgili yürütülen süreçteki uygulamaları ve aldığı kararlar, son dönemde yargı makamları tarafından inceleme altına alınmıştı.



