İstanbul’un Sarıyer ilçesinde, 25 Haziran 2025 gecesi yaşanan trajik olayda 18 yaşındaki Oya Budak, eski nişanlısı tarafından sokak ortasında silahla vurularak hayatını kaybetti. Genç kızın karnındaki 5 buçuk aylık bebek de olayda yaşamını yitirdi.

Olayın ardından ortaya çıkan bilgiler, toplumda derin bir yankı uyandırdı. Oya Budak’ın yaklaşık 6 ay önce cinsel istismara uğradığı ve bu nedenle hamile kaldığı öğrenildi. İstismarı gerçekleştiren kişi tutuklanırken, Oya’nın eski nişanlısı Samet T., bu durumdan sonra ilişkisini sonlandırdı.
Cinayet gecesi, Samet T. Oya’yı “konuşmak” bahanesiyle Kocataş Mahallesi’ndeki bir sokağa çağırdı. Oya, yanında 13 yaşındaki üvey kardeşiyle birlikte buluşmaya gitti. Burada çıkan tartışmada Samet T., yanında taşıdığı silahla Oya’nın göğsüne ve başına ateş etti. Olay yerinden kaçan zanlı, kısa süre içinde polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
Olayla ilgili adli süreç devam ederken, kadına şiddet, genç yaşta hamilelik, çocuk istismarı ve aile içi şiddet gibi başlıklar yeniden kamuoyunun gündemine taşındı. Oya Budak için sosyal medyada binlerce paylaşım yapıldı, adalet çağrıları yükseldi.




