usd
40,3781
eur
46,9710
gbp
54,2596
gram-altin
4.334,31
ceyrek-altin
7.086,60
cumhuriyet-altini
29.022,00
btc-USD
120.251,12
btc-turk-lirasi
4.836.855
ethereum-USD
3.650,38
Samsun Haber Gündem Haberleri İsrail'den TRT'ye müdahale!

İsrail'den TRT'ye müdahale!

İsrail polisi, Tel Aviv’den gelişmeleri canlı aktaran TRT Haber ekibinin yayın yapmasına izin vermedi. Tüm izinler gösterilmesine rağmen, ekip sansürlenerek yayından alıkonuldu.

İsrail ve İran arasında tırmanan gerilim dünya basını tarafından yakından takip edilirken, İsrail polisi Tel Aviv’de canlı yayın yapan TRT Haber ekibine müdahale etti. Tüm resmi izin ve basın kartlarına rağmen, TRT ekibinin yayını engellendi.

Yayın İzni ve Basın Kartı Gösterildi, Ama Yetmedi

İsrail'e İran tarafından düzenlenen füze saldırılarının ardından, TRT Haber muhabiri Tel Aviv’den son gelişmeleri canlı yayında aktarmaya çalıştı. Ancak İsrail polisi, ekibin bölgeden yayın yapmasını engelledi. TRT muhabiri, Sansür Direktörlüğü'nden alınan resmi yayına izin belgesini ve basın kartını göstermesine rağmen, yayına devam edemedi.Olayın dikkat çekici yanı ise bölgede sivillerin cep telefonlarıyla çekim yapmasına izin verilmesine karşın, profesyonel basın mensuplarına engel olunmasıydı. TRT Haber'in bu muamelesi, sansür ve basın özgürlüğüne müdahale olarak değerlendirildi.

WhatsApp kanalımıza katıl, gündemi ilk sen öğren!
✅ Katıl
WhatsApp kanalımıza katıl, gündemi ilk sen öğren!
Katıl

Gerilim Tırmanıyor: İsrail-İran Çatışmasında 7. Gün

İsrail-İran gerilimi, 13 Haziran’da İsrail’in İran’daki nükleer tesisleri ve askeri hedefleri vurmasıyla zirveye ulaştı. Bu saldırılarda İran’ın üst düzey askeri yetkilileri ve nükleer bilim insanları hayatını kaybetti. İran’ın bugün sabah saatlerinde gerçekleştirdiği misilleme saldırısında:

  • Yaklaşık 20 füze İsrail'e fırlatıldı
  • Soroka Hastanesi’ne 3 füze isabet etti, hastanede büyük yıkım oluştu
  • 24 kişi hayatını kaybetti, 500’den fazla kişi yaralandı

İki ülke arasında yaşanan çatışmalar 7. gününde artarak devam ederken, Türkiye ve birçok ülke İsrail’in saldırılarını kınadı.

KAYNAK: trthaber.com
Okunma Süresi: 2 dk
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *