Pandemi süreciyle birlikte yaygınlaşan uzaktan, hibrit ve esnek çalışma sistemlerine yasal zemin hazırlanacağını belirten Işıkhan, bu dönüşümün özellikle belirli sektörler için kalıcı hale gelmesi adına düzenlemeler yapıldığını ifade etti.
Sektörel Düzenlemeler Geliyor
Dijitalleşmenin iş dünyasında büyük bir değişime neden olduğunu vurgulayan Bakan Işıkhan, klasik çalışma modellerinin günümüz ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığını dile getirdi. Çalışan memnuniyeti, iş-yaşam dengesi ve verimlilik gibi unsurların dikkate alındığını belirten Işıkhan, esnek çalışma modelinin sektörel bazda ele alındığını söyledi.
Özellikle bilişim, finans, eğitim, danışmanlık ve hizmet sektörlerinde uzaktan çalışmanın yaygınlaştırılması hedefleniyor. Bu çerçevede, işçi haklarını koruyacak şekilde sosyal güvenlik ve çalışma sürelerine yönelik yeni düzenlemeler yapılacak. Dijital dönüşüme uygun olarak serbest ve proje bazlı çalışma modellerine teşvikler artırılacak.
Çalışanlara Daha Fazla Esneklik
Yeni nesil çalışma anlayışının iş dünyasına entegrasyonu konusunda kapsamlı adımlar atıldığını belirten Işıkhan, bu değişimin hem çalışanların iş-yaşam dengesini güçlendireceğini hem de iş verimliliğini artıracağını ifade etti.
Esnek çalışma modeline ilişkin yasal düzenlemelerin detaylarının önümüzdeki dönemde açıklanması bekleniyor.