30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103. yıl dönümü nedeniyle İstanbul’da düzenlenecek törenler kapsamında bazı yollar araç trafiğine kapatılacak. İstanbul Valiliği, kutlamaların güvenli şekilde yapılabilmesi için trafiğe kapalı olacak güzergâhları ve sürücüler için alternatif yolları duyurdu.
Valilik açıklamasına göre, Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) kutlama ve prova günlerinde iki yönlü olarak trafiğe kapatılacak. Ayrıca D-100 Karayolu kuzey ve güney istikametinden, Edirnekapı, Oğuzhan, Sofular, Halıcılar, Akdeniz, Akşemsettin, Ordu ve Atatürk Bulvarı üzerinden Vatan Caddesi’ne girişler de kapalı olacak. Tatlıpınar, Kaleboyu ve Sulukule caddelerinden Vatan Caddesi’ne katılımlar ile Keçeci Meydan bağlantıları da araç trafiğine kapatılacak.
Alternatif güzergâhlar
Sürücülerin mağduriyet yaşamaması için Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı, D-100 Karayolu ve O-3 Hal Yolu alternatif güzergâh olarak kullanılabilecek.
Diğer illerde de kısıtlama var
İstanbul’un yanı sıra Ankara, Eskişehir ve Diyarbakır’da da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında geçici trafik düzenlemeleri yapılacak. Ankara’da Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, İnönü Bulvarı, Ziya Gökalp Caddesi ve çevresindeki ana arterler kapalı olacak. Eskişehir’de Atatürk Bulvarı ile bağlantılı sokaklarda, Diyarbakır’da ise kent merkezindeki birçok cadde tören süresince trafiğe kapatılacak.
Yetkililer, sürücülerin alternatif güzergâhları tercih etmelerini ve trafik işaretleriyle polis yönlendirmelerine dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.
