Sigara satışında QR kodlu yaş doğrulama dönemi geliyor
Sigara satışında QR kodlu yaş doğrulama dönemi geliyor
İçeriği Görüntüle

Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde millete seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR Gençlik Programı'nın yeni dönemiyle ilgili önemli bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Üniversite öğrencilerinin eğitim hayatlarını sürdürürken çalışma ortamını deneyimlemelerini sağlamak amacıyla yürütülen programda kontenjan ve destek tutarları artırıldı.

KONTENJAN 150 BİN

Geçen hayata geçirilen İŞKUR Gençlik Programı'na gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugüne kadar programdan faydalanan genç sayısının 220 bine yaklaştığını açıkladı. Bu kapsamda yeni bir adım atılarak 2026-2027 dönemi kontenjanının 150 bine çıkarıldığı bildirildi.

Programın hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gençliğin üretim çağı, yani güç hamlemizle 3 yılda 3 milyon gencimize ulaşmayı hedefliyoruz." ifadelerini kaydetti.

Erdoğan, İŞKUR Gençlik Programı'ndan 2028 yılı sonuna kadar 1 milyon üniversite öğrencisinin yararlanmasının amaçlandığını belirtti. Ayrıca gençlerin eğitimine, istihdamına ve geleceğine yönelik desteklerin artarak süreceğini vurgulayarak, "Gençlerimizi ne marjinal yapıların ne terör örgütlerinin ne de kariyerist siyasetçilerin ihtiraslarına terk etmeyeceğiz. Bu güzel haberimizin bütün gençlerimize, ailelerimize ve üniversitelerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

ÖĞRENCİLERE GÜNLÜK 1.375 TL DESTEK

Yeni dönemde öğrencilere sağlanacak maddi katkı detayları da netlik kazandı. Program çerçevesinde katılımcılara günlük 1.375 lira ödeme yapılacağı, ayda 14 gün katılım sağlayan öğrencilerin ise 19 bin 250 liraya kadar destek alabileceği ifade edildi.

Konuyla ilgili detayları sosyal medya hesabından paylaşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantımızın ardından üniversiteli gençlerimiz için güzel bir haberi paylaştı. İŞKUR Gençlik Programımız için yeni dönem başvuruları başlıyor. Kontenjanımız: 150 bin üniversite öğrencisi. Üniversite öğrencilerimizi kendi kampüslerinde eğitim süreçlerini aksatmadan çalışma hayatına hazırlıyor, deneyim ve tecrübe kazanmalarını sağlıyoruz. Sevgili gençlerimiz; günlük bin 375 lira, ay içerisinde 14 gün katılmanız halinde 19 bin 250 lira gelir desteği elde edebilirsiniz. Ayrıntılara sitemizden ulaşabilir, başvuru takvimi için üniversitenizden bilgi alabilirsiniz"

Öte yandan program kapsamında gençlerin sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanacağı, belirli şartları sağlayan öğrencilere 1 bin 250 liralık promosyon ile çeşitli harcamalarda özel indirim imkanları sunulacağı aktarıldı. Başvurulara ve programa dair ayrıntılı bilgilere guc.iskur.gov.tr adresinden ulaşılabileceği bildirildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ