Edinilen bilgilere göre olay, dün saat 16.00 sıralarında Erbaa ilçe merkezinden geçen Kelkit Çayı kenarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, amca çocukları oldukları öğrenilen Atakan K. (18), Furkan K. (18), Oğuz K. (26) ve İlker P. (22), 60 AGH 454 plakalı 3 tekerlekli elektrikli triportör ile çay kenarındaki set üzerinde gezintiye çıktı. Ancak seyir halindeki araç, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak hızla akan suya düştü. Araçta bulunan gençlerden Atakan ve Furkan K. kendi çabalarıyla sudan çıkıp kıyıya ulaşmayı başarırken, İlker P. ve Oğuz K. nehrin azgın sularında gözden kayboldu.
Yükselen debi çalışmaları güçleştiriyor
Kazadan kurtulan gençlerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda AFAD, jandarma, emniyet ve itfaiye ekibi sevk edildi. Bölgede son günlerde etkili olan sağanak yağışlar sebebiyle Kelkit Çayı'nın debisinin oldukça yüksek olması arama kurtarma operasyonunu zorlaştırırken, kayıp gençlerin izine rastlayabilmek adına kriz masası oluşturuldu.
5 şehirden ekipler bölgeye sevk edildi: 3 koldan arama
Kelkit Çayı boyunca 3 ayrı stratejik noktada yoğunlaştırılan çalışmalara destek vermek amacıyla Ankara'dan jandarma Komando Arama Kurtarma Timleri (JAK) ile Çorum, Amasya, Samsun ve Yozgat'tan gelen AFAD uzman ekipleri de operasyona dahil oldu. Bölgede şu an itibarıyla; 142 uzman personel ve 26 arama kurtarma aracı karadan tarama faaliyeti yürütüyor, 5 adet termal kameralı dron nehir yatağını havadan sürekli tarıyor, 4 bot ve dalgıç ekipleri ise su altı ve su üstü arama çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Kıyı şeridinde jandarma komandoların da destek verdiği arama çalışmalarından gelecek umutlu haber, kayıp gençlerin aileleri ve tüm ilçe halkı tarafından endişeyle bekleniyor.







