Samsun’da yaşayan 62 yaşındaki Sinan Tural, 2017 yılında merdivenden itilerek öldürüldüğünü iddia ettiği kızı Merve Adıgüzel’in ölümünü aydınlatmak için yıllardır mücadele veriyor. Tüm başvurularına rağmen sonuç alamadığını belirten Tural, sosyal medyada yaptığı “Kızımın ölümüyle ilgilenilmiyor, yardım edecek kimse var mı?” paylaşımıyla destek aradı.

“BU İŞİ ÇÖZERİZ” DİYEREK YAKLAŞTI
Tural’ın paylaşımını gören, Mersin’de yaşayan ve geçmişte İstanbul’da bodyguardlık yaptığı öğrenilen H.Ö. (54), acılı baba ile iletişime geçti. Zanlının, Adalet Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı’nda bağlantıları olduğunu söyleyerek cinayetin çözülmesi için 250 bin liraya anlaştığı iddia edildi.

Zanlının önce kendi hesabına 10 bin lira aldığı, ardından Samsun’a gelerek 40 bin lira daha istemesi üzerine baba Tural şüphelenerek durumu polise bildirdi.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, H.Ö.’yü buluşma noktasında suçüstü yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.
“8 YILDIR ADALET ARIYORUM”
Acılı baba Sinan Tural, yaşadığı süreci şöyle anlattı: “Kızım 2017’de merdivenlerden itilerek düştü ve hayatını kaybetti. 8 yıldır sorumluların ortaya çıkarılması için mücadele ediyorum. Çalmadığım kapı kalmadı. Sosyal medyadan yardım istedim, ‘Devlette adamlarımız var, çözeriz’ diyerek beni kandırdılar. Bir miktar para verdim ama davranışlarından şüphelenince polise haber verdim. Adalet istiyorum. Kızımın ölümünden sorumlu olanların bulunmasını istiyorum.”





