Girne-Taşucu seferini yapan yolcu gemisinin Girne açıklarında batması ve 8 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından KKTC’de 3 günlük ulusal yas ilan edildi. Kazada kayıp 18 kişiye ulaşılması için arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
ULUSAL YAS 2 EYLÜL’E KADAR SÜRECEK
KKTC Bakanlar Kurulu, Girne-Taşucu seferini yapan yolcu gemisinin Girne açıklarında batması ve yaşanan can kayıpları nedeniyle 3 günlük ulusal yas ilan edilmesine karar verdi.
Karar doğrultusunda ülkede 31 Ağustos 2026 tarihinden 2 Eylül 2026 günü gün batımına kadar ulusal yas uygulanacak.

241 KİŞİ SAĞ KURTARILDI
Kazaya ilişkin son verilere göre gemide toplam 267 yolcu bulunuyordu. Şu ana kadar 249 kişiye ulaşıldı.
Ulaşılan yolculardan 241’i sağ kurtarılırken, 8 kişi hayatını kaybetti. Kayıp 18 kişiye ulaşılması için arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

TÜRKİYE VE KKTC EKİPLERİ ARIYOR
Arama-kurtarma çalışmalarına Türkiye’den 3 uçak, 4 İHA, 6 helikopter, 4 Sahil Güvenlik botu, 1 hücumbot, 1 fırkateyn ve 1 karakol gemisi katılıyor.
KKTC’den ise 4 Sahil Güvenlik botu, 2 helikopter, 1 hücumbot ve 1 karakol gemisinin yanı sıra Sivil Savunma ve Polis ekipleri görev yapıyor.

ARAMALAR GECE BOYUNCA SÜRECEK
Arama-kurtarma faaliyetlerinin gece boyunca da kesintisiz devam edeceği bildirildi.
Özel gece görüş imkanına sahip 4 gemi ve 2 helikopter, kayıp 18 kişiye ulaşmak için bölgede arama yapacak. Türkiye’den görevlendirilen İHA’lar da 24 saat esasına göre çalışmalara destek vermeyi sürdürecek.



