Samsun’un Ladik ilçesinde, Gazze’deki sivillere destek olmak amacıyla geniş katılımlı bir yardım kermesi düzenlendi.
Ladik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Nurhan Yapıcı Özel Kapalı Sebze Pazarı’nda organize edilen kermese, Şehit Salih Kayan İmam Hatip Ortaokulu’nun koordinasyonunda ilçedeki tüm okullar aktif şekilde katkıda bulundu. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından hazırlanan el emeği ürünler, yiyecekler ve çeşitli hediyelik eşyalar gün boyunca satışa sunularak yoğun ilgi gördü.

AMAÇ ÖĞRENCİLERİN YARDIMSEVERLİK DUYGUSUNU ARTTIRMAK
Etkinlikte konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Aksoy, kermesin amacının hem öğrencilerde yardımseverlik duygusunu güçlendirmek hem de Gazze’de zor durumda olan ailelere destek olmak olduğunu belirtti. Aksoy, elde edilecek tüm gelirin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını vurgulayarak emeği geçen tüm okul yönetimlerine, öğretmenlere, öğrencilere ve vatandaşlara teşekkür etti.
Kermese Ladik Belediye Başkanı Adnan Topal, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda ilçe sakini katıldı. Vatandaşlar hem alışveriş yaparak destek verdi hem de öğrencilerin hazırladığı organizasyona yoğun ilgi gösterdi.





