Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, yarın öğle saatlerinden itibaren Hakkari çevreleri, Şırnak’ın doğusu ve Van’ın güney kesimlerinde yağışların kuvvetli, yer yer çok kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur; yüksek kesimlerde ise kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Cuma günü öğle saatlerine kadar etkisini sürdürmesi beklenen yağışlar nedeniyle sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar görülen yerlerde buzlanma ve don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Böyle uyuyanlar dikkat: Pembe gürültü tehlikesi!
Böyle uyuyanlar dikkat: Pembe gürültü tehlikesi!
İçeriği Görüntüle

Bu akşamdan itibaren 8 ilde yoğun kar

Bu akşam saatlerinden itibaren Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Erzurum, Muş ve Bitlis çevreleri ile Adıyaman’ın kuzeyinin yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar bekleniyor. Kar yağışlarının yarın gece saatlerine kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, bugün akşam saatlerinden itibaren Diyarbakır ve Batman’ın kuzey kesimlerinde yağmur şeklinde başlayacak yağışların, yarın akşam saatlerinden sonra yüksek kesimlerde ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli kar şeklinde etkili olması bekleniyor.

Thumbs B C 6B57192F641D00619317449Ede5469F8 (1)

Güney Ege ve Doğu Akdeniz’de fırtına

Güney Ege’de rüzgarın yarın akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Doğu Akdeniz’in batısında ise yarın günün ilk saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde esecek fırtınanın, akşam saatlerinde etkisini azaltacağı, gece yeniden kuvvetlenerek cuma akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği öngörülüyor. Öte yandan, Mersin’in kuzey ve batısı ile Adana’nın yüksek kesimlerinde rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Kar yağışı beklenen 27 il

Meteoroloji verilerine göre kar yağışının etkili olması beklenen 27 il şöyle: Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Giresun, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Kayseri, Malatya, Kahramanmaraş, Muş, Ordu, Rize, Samsun, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Bayburt, Batman, Şırnak ve Osmaniye.

Kaynak: AA