usd
38,0038
eur
41,1271
gbp
49,1112
gram-altin
3.673,58
btc-USD
88.277,39
ethereum-USD
2.087,88
Gazete Arena Samsun Haber Havza’da ekmek ve simit fiyatları güncellendi

Havza’da ekmek ve simit fiyatları güncellendi

Havza'da artan maliyetler nedeniyle ekmek ve simit fiyatlarına zam yapıldı. Havza Bakkallar, Bayiler ve Manavlar Esnaf Odası tarafından yayımlanan yeni tarifeye göre, 10 TL’den satılan 200 gram ekmek, 12.50 TL'ye, 85 gram simit ise 12.50 TL’ye satılmaya başlandı

Havza'da artan maliyetler nedeniyle ekmek ve simit fiyatlarına zam yapıldı. Havza Bakkallar, Bayiler ve Manavlar Esnaf Odası tarafından yayımlanan yeni tarifeye göre, 10 TL’den satılan 200 gram ekmek, 12.50 TL'ye, 85 gram simit ise 12.50 TL’ye satılmaya başlandı. Bu güncellemeyle birlikte, ilçede gıda fiyatlarındaki artış bir kez daha dikkat çekti.

Artan Girdi Maliyetleri Zamları Zorunlu Kıldı

Fırın sahibi Bülent Yılmaz, ekmek fiyatlarındaki artışı açıklarken, un ve diğer girdi fiyatlarındaki artışa dikkat çekti. Yılmaz, "Un fiyatları arttı, elektrik ve doğal gaz zamları yapıldı. Asgari ücretin yükselmesiyle iş gücü maliyetleri de arttı. Tüm bu girdi maliyetlerinin artması, fiyat artışını kaçınılmaz hale getirdi" dedi.

Simit Fırıncıları Da Fiyat Artışına Gitmek Zorunda Kaldı

Havza'da simit fırını işleten Fehmi Kandemir de fiyat artışına dair açıklamalarda bulundu. Kandemir, "Susam, un ve diğer girdilere gelen zamlarla birlikte, fiyat artışını yapmak zorunda kaldık. Bu, tüm fırıncılar için kaçınılmaz bir durumdu" şeklinde konuştu.

Havza’da Fiyat Artışlarının Sebebi Aynı: Yüksek Girdi Maliyetleri

Hem ekmek hem de simit fiyatlarındaki artışın arkasındaki ana sebeplerin başında, girdi maliyetlerindeki sürekli artışlar yer alıyor. Un, susam, elektrik ve doğal gaz fiyatlarının yükselmesiyle, gıda ürünlerinin fiyatları da yeniden güncellendi. İlçedeki esnaf, fiyat artışlarının devam etmesinin beklendiğini ifade ediyor

Daha Fazla Samsun Haber için tıklayınız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *