usd
39,5851
eur
45,6681
gbp
53,6762
gram-altin
4.328,32
ceyrek-altin
7.076,80
cumhuriyet-altini
29.500,00
btc-USD
105.238,57
btc-turk-lirasi
4.156.255
ethereum-USD
2.527,40
Samsun Haber Samsun Haber Kırsalda bereket hayvancılığa destek projesi açıklandı: Samsun'dan 38 üretici var

Kırsalda bereket hayvancılığa destek projesi açıklandı: Samsun'dan 38 üretici var

TİGEM'in elinde bulunan etçi gebe damızlık büyükbaş hayvanların uygun maliyetlerle üreticilere ulaştırılmasını amaçlayan Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek projesinin sonuçları açıklandı. Samsun'dan 38 üretici, destek almaya hak kazandı

Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek projesinin sonuçları açıklandı. Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Samsun'da 38 asil ve 57 yedek üreticinin destek almaya hak kazandığı belirtildi. Müdürlüğün yaptığı yazılı açıklamada, "Asil ve yedek olarak haksahipliği açıklanan üreticilerimizin "Sonuç Bilgilendirme Formu (Ek-1)"nu doldurarak en geç 13/06/2025 tarihine kadar başvuru yaptığı il/ilçe tarım ve orman müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir. Ek-1 formunu teslim etmeyen asil ve yedek üreticiler projedeki haklarından feragat etmiş sayılacaktır" denildi.

HAYVANLAR TİGEM'DEN 
Formunu teslim eden başvuru sahiplerinin her il bazında asil ve yedek listeleri Hayvancılık Genel Müdürlüğü (HAYGEM) tarafından Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM)'ne iletileceği kaydedildi. TİGEM kurum internet sitesinden süreç ile ilgili gerekli duyuruları yaparak, gruplar halinde, hayvan teslimi yapacağı yetiştiriciler ile irtibata geçeceği bildirildi. TİGEM'e bildirilen üreticilerin talep ettikleri büyükbaş hayvanlar TİGEM tarafından temin edileceği, hayvanların teslimat yerinin ise TİGEM tarafından belirlenerek hak sahibi kişilere duyurulacağı aktarıldı.

TAMAMLAMAK ZORUNDALAR
Hak sahipleri, hayvan bedellerini TİGEM'in resmi internet sayfasında açıklayacağı satış fiyatları üzerinden peşin veya Banka kredisi ile ödeyebilecek. TİGEM'in internet sitesinden yayımladığı ve iletişime geçtiği yetiştiriciler, duyurunun yayımlanmasından sonra 5 iş günü içerisinde kredi işlemleri için Ziraat Bankası'na başvurmak ve duyurunun yayımlanmasından sonra en geç 20 gün içerisinde kredili veya kredisiz olarak tüm süreci (İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinden alınacak olan kapasite raporu dahil) tamamlamak zorundalar.

Daha fazla Samsun Haber için tıklayınız.

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *