Samsun Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü öğrencileri, bu yıl Kayseri’de düzenlenen 17. Uluslararası MEB Robot Yarışması’na çizgi izleyen ve mini sumo robot kategorilerinde katılım sağladı.
Ön Eleme Başarısı ve Jüri Sunumu
Türkiye'nin 81 ilinden ve yurt dışından toplam 10 bin 509 öğrencinin katıldığı yarışmada, Canik temsilcileri ön eleme aşamasını başarıyla tamamladı. Öğrenciler, robotların kodlama, tasarım ve üretim süreçlerini kendi emekleriyle gerçekleştirerek jüri karşısında sundukları projelerle beğeni topladı.
Zirve Adayları Arasında Yer Aldılar
Yarışmada zirveye en yakın ekipler arasında gösterilen Canikli öğrenciler, çizgi izleyen ve mini sumo robot kategorilerinde performanslarıyla dikkat çekti. Proje ekiplerinde yer alan Melih Şahin, Hatice Korkmaz, Semih Şahin ve Zehra Sude Yatağan, yarışmada finale doğru ilerleyen isimler arasında yer aldı.
Canik Belediye Başkanı’ndan Tebrik Mesajı
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, yarışmaya katılan öğrencileri tebrik ederek şu açıklamayı yaptı:
“Keşif Kampüsü öğrencilerimiz bilgi ve yetenekleriyle başarılarına her geçen gün yenilerini ekliyor. Tamamı kendi tasarımları olan robotlarla ilçemizi ulusal ve uluslararası alanda gururla temsil ediyorlar. Bu büyük yarışmada birincilik hedefiyle mücadele eden öğrencilerimize gönülden başarılar diliyorum.”
Daha fazla Samsun Haber için tıklayınız.






