Samsun’da Kurban Bayramı’na bir gün kala Canik Hayvan Pazarı’nda yoğunluk yaşanıyor. Bayram öncesi sakin görünen pazarda son günlerde hareket artarken, besiciler satışların beklentilerini aştığını söylüyor. Kurbanlık fiyatlarının makul seviyede seyretmesi hem alıcıyı hem satıcıyı memnun etti.

“Mevlam Gönderiyor, Yetişen Alıyor”
Pazarda 100 büyükbaş hayvanla yer alan Mahmut Üst, "98 tanesini sattım, yetişen alıyor. Mevlam gönderiyor bize" diyerek satışların seyrinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
25 büyükbaş kurbanlıkla pazara çıkan Erol Uyanık ise, “Şu ana kadar 15’ini verdim. Kalanlara da ciddi ilgi var. Fiyatlar 100 bin TL ile 170 bin TL arasında değişiyor,” diye konuştu.
“Malım Bitti, Bu Sene Kurban Güldü”
Tüm hayvanlarını satmayı başaran Süleyman Akyüz, "Bu sene kurban insanlara güldü. Fiyatlar normaldi, malım bitti. İnsan emeğinin karşılığını aldı" ifadeleriyle hem piyasa koşullarını hem de memnuniyetini özetledi.

Arife Günü Hareketliliği Sürüyor
Canik Hayvan Pazarı’nda hem küçükbaş hem büyükbaş kurbanlıklar arife günü de alıcılarını bekliyor. Besiciler, son saatlerde de satışların süreceğini ve kalan hayvanların da elde kalmayacağını tahmin ediyor.
Daha fazla Samsun Haber için tıklayınız.