İlk yıllarda çok büyük zorluklar yaşadığını belirten Cennet Kaya Uslu, "Ürettiğim mantarları Kalkancı Mahallesi’nden Saathane’ye kadar bebek arabasıyla taşımak zorunda kaldım. Bu süreç bana çok şey kattı ve azmimi pekiştirdi. Şu anda işimi çok daha kolay bir şekilde yapabiliyorum, ama o zamanlar yaşadığım zorlukları hiç unutmayacağım" dedi.
Kadın Olmanın Zorlukları ve Başarıya Giden Yol
İşe başlarken çevresindeki bazı kişilerin “Yapamazsın” dediğini aktaran Uslu, “Kadın olduğum için çok fazla olumsuz yorum aldım. Bu sözler beni hiç yıldırmadı. Şimdi 40 ton kompost üretim yaparak, yüksek talepleri karşılamaya çalışıyorum. Kadın isterse her şeyi başarabilir. Bunu kendi hikayemle kanıtladım” diye konuştu.
35 Ton Mantar, Talep Her Geçen Gün Artıyor
Şu anda 4 çadırda yıllık 30-35 ton mantar üreten Cennet Kaya Uslu, üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor. “Üretimim arttı ancak talep daha da büyük. Bu yüzden kapasitemi büyütmek istiyorum. Dışarıya bile veremiyoruz. Bu iş, geçim kaynağımız ve sevdiğimiz bir iş olduğu için bırakmayı hiç düşünmedik" dedi. Uslu, belediyeden kira süresini uzatmayı ve kırsal kalkınma projeleri ile hem mantar hem de çilek üretimini büyütmeyi planlıyor.
Eğitim ve İleriye Yönelik Hedefler
Cennet Kaya Uslu, tıbbi aromatik bitkilerle de üretim yapmak için üniversite eğitimi aldı. "Tıbbi Aromatik Bitkiler Bölümünü 4 çocuğumla birlikte bitirdim. Bu alanda üretim yapmak istiyorum" diyerek yeni hedeflerinden de bahsetti.
Daha fazla Samsun Haber için tıklayınız.