Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile bağlı kurum ve kuruluşların bütçe, kesin hesap ve Sayıştay raporlarının görüşmelerine başlandı. Komisyon, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplandı.

KOMİSYON TOPLANTISINA MEHMET MUŞ BAŞKANLIK ETTİ

Toplantıda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile KOSGEB, TÜBİTAK, Türk Standardları Enstitüsü, Türk Patent ve Marka Kurumu, Türkiye Bilimler Akademisi ve Türkiye Uzay Ajansının bütçe, kesin hesap ve Sayıştay raporları ele alınıyor.

Görüşmeler kapsamında GAP, Doğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz bölge kalkınma idarelerinin bütçe ve raporları ile Kalkınma Ajanslarının denetim raporları da komisyon gündeminde bulunuyor.

BAKAN KACIR, KOMİSYONA TOGG T10F İLE GELDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 2027 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerinin yapıldığı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na makam aracı olarak kullandığı Togg T10F ile geldi. Bakan Yardımcıları Çetin Ali Dönmez, Oruç Baba İnan, Zekeriya Çoştu ve Muhammet Kasım Gönüllü de Togg marka araçlarla Kacır’a eşlik etti.

Samsun’da trafik polisinden örnek davranış: Yolda kalan araca yardım etti
Samsun’da trafik polisinden örnek davranış: Yolda kalan araca yardım etti
İçeriği Görüntüle

AY GÖREVİ UZAY ARACI VE KALP-AKCİĞER MAKİNESİ SERGİLENDİ

Komisyon görüşmelerinin gerçekleştirildiği salonda, ASELSAN tarafından geliştirilen LIFELINE HLM cihazının motoru ile Türkiye’nin ilk Ay aracının maketi de sergilendi. Açık kalp cerrahisinin kritik aşamalarında kullanılan LIFELINE HLM cihazının, kalp ve akciğer fonksiyonlarını devralarak hastanın yaşam desteğini sağladığı belirtildi.

Kaynak: AA