Samsun TSO ev sahipliğinde, Samsun Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi tarafından DOÇAK iş birliği ile Avrupa Günü kapsamında düzenlenen "Kendinin Ötesinde!... Keşfet. Bağ Kur. Harekete Geç" başlıklı etkinlik, İstiklal Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

AVRUPA BİRLİĞİ FIRSATLARI ANLATILDI

Avrupa Birliği’nin temel değerleri, gençlere sunduğu fırsatlar ve aktif vatandaşlık bilincinin ele alındığı etkinlikte; eğitmenler Tuba Ergüler Kırçiçek ve Leyla Murat’ın sunumları ile kişisel farkındalık, iletişim becerileri, eşitlik, kapsayıcılık ve Avrupa’daki eğitim ve gençlik imkânları gibi başlıklarda interaktif oturumlar düzenlendi. Gün boyu süren program kapsamında öğrenciler, hem bireysel gelişimlerine katkı sağlayan içeriklerle buluştu hem de Avrupa Birliği destekli gençlik programları hakkında kapsamlı bilgi edindi. Etkinliğin açılış oturumunda, gençlerin kendilerini tanımaları ve güçlü ilişkiler kurmalarına yönelik sunum ve paylaşımlar gerçekleştirilirken; eş zamanlı atölye çalışmalarında takım ruhu, iş birliği, toplumsal eşitlik ve Avrupa gençlik fırsatları uygulamalı yöntemlerle ele alındı. Öğrenciler, Erasmus+, eTwinning, gençlik değişimleri ve gönüllülük programları gibi Avrupa Birliği imkânlarını yakından tanıma fırsatı buldu.

Samsun'da kurban pazarında son durum! Gözler arife gününe çevrildi
Samsun'da kurban pazarında son durum! Gözler arife gününe çevrildi
İçeriği Görüntüle

“GENÇLERİMİZİN VİZYONUNU ÖNEMSİYORUZ”

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, yaptığı değerlendirmede, "Gençlerimizin kişisel gelişimlerini destekleyen, onları dünyaya ve Avrupa’ya açan bu tür etkinlikleri son derece önemsiyoruz. Avrupa Birliği’nin sunduğu eğitim, gençlik ve hareketlilik fırsatlarının erken yaşta tanınması, öğrencilerimizin özgüvenli, donanımlı ve vizyon sahibi bireyler olarak yetişmesine katkı sağlıyor. Samsun TSO olarak, iş dünyası ile gençler arasında köprü kuran ve onları geleceğin mesleklerine hazırlayan çalışmalara ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Samsun AB Bilgi Merkezi’ni ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Programın kapanış bölümünde düzenlenen Gençlik Forumu ile öğrenciler gün boyunca edindikleri kazanımları paylaşarak görüş ve önerilerini dile getirdi.

Kaynak: İHA