Samsun Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Uysal, Bölge Müdür Yardımcısı Fahri Demir ile birlikte Vezirköprü ilçesinde vakıflara ait tarihi ve kültürel yapılarda incelemelerde bulundu. Ziyaret kapsamında Tacettin Paşa Camisi, Tarihi Bedesten ve Kale Hamamı yerinde gözlemlendi.
Uysal, Tacettin Paşa Camisi’ndeki tadilat çalışmalarının kısa süre içinde tamamlanacağını belirtti. Tarihi yapının özgün dokusuna uygun olarak sürdürülen restorasyonun, camiyi ziyaret eden vatandaşlar için daha güvenli ve estetik bir hâle getireceği ifade edildi.

YENİ PROJELERLE TARİHİ YAPILAR YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK
Tarihi Bedesten ve Kale Hamamı için yeni projeler hazırlandığını aktaran Uysal, söz konusu yapıların Vezirköprü’nün tarihi dokusuna uygun şekilde yeniden değerlendirilmesinin hedeflendiğini vurguladı.

İnceleme sırasında Vezirköprü Belediye Başkanı Murat Gül, AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Ahmet Muştu, AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Muzaffer Çil ve Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Doğan da Uysal’a eşlik etti.





