Samsun Valiliği’nde İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı, Vali Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda kent genelinde yürütülen güvenlik çalışmaları kapsamlı şekilde değerlendirildi. Toplantının ana gündemini asayiş, narkotik, terör, organize ve siber suçlarla mücadele oluşturdu. Güvenlik birimleri tarafından yürütülen operasyonlar ve mevcut durum analiz edilerek, suçla mücadelede gelinen nokta masaya yatırıldı.

Samsun'da 3 ilçede sular akmayacak!
Samsun'da 3 ilçede sular akmayacak!
İçeriği Görüntüle

KAÇAKÇILIK VE ARANAN ŞAHISLAR GÜNDEMDE

Görüşmede ayrıca kaçakçılıkla mücadele çalışmaları ve hakkında yakalama kararı bulunan şahısların yakalanmasına yönelik faaliyetler de ele alındı. Güvenlik güçlerinin sahadaki koordinasyonunun artırılması yönünde değerlendirmeler yapıldı.

AİLE İÇİ ŞİDDET VE OKUL GÜVENLİĞİ

Toplantıda aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele konuları da önemli başlıklar arasında yer aldı. Bunun yanı sıra okul çevrelerinde güvenliğin artırılması ve öğrencilerin güvenliğinin sağlanmasına yönelik tedbirler görüşüldü.

DÜZENSİZ GÖÇ VE TRAFİK TEDBİRLERİ

Düzensiz göçle mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların da değerlendirildiği toplantıda, kent genelinde trafik güvenliği ve alınan emniyet tedbirleri de ele alındı. Toplantıda tüm kurumların koordineli çalışmasının önemine dikkat çekilirken, güvenlik hizmetlerinin etkinliğinin artırılması için iş birliğinin sürdürüleceği belirtildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, kamu düzeni ve huzurun korunmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla devam edeceği ifade edildi.

Kaynak: BURAK ALTINTAŞ