Başkan Türkel, Atakum’da gıda denetimlerini sürdürüyor
Başkan Türkel, Atakum’da gıda denetimlerini sürdürüyor
İçeriği Görüntüle

Karadeniz’in bereketli sularında av sezonunun hız kazanmasıyla birlikte hamsi bolluğu yaşanıyor. Son günlerde tezgahlarda hamsi fiyatları kilo başına 80 TL’ye kadar geriledi. Bazı balıkçılar ise vatandaşın ilgisini artırmak için “2 kilo alana 150 TL” gibi kampanyalar düzenliyor.

Samsun’daki balıkçılar, havaların soğumasıyla birlikte denizden daha fazla hamsi çıktığını belirtiyor. Balıkçıların ifadelerine göre, hava şartları uygun giderse fiyatların bir süre daha bu seviyelerde kalması bekleniyor.

KARADENİZ'İN EN LEZZETLİ HAMSİSİ

Vatandaşlar ise düşen fiyatlardan memnun. Tezgahların önünde artan hareketlilik dikkat çekerken, balıkçılar “Karadeniz’in en lezzetli hamsisini tam zamanı” diyerek tüketicileri taze balık almaya davet ediyor.

Uzmanlar, hamsinin bu dönemde bol ve uygun fiyatlı olmasının hem tüketiciler hem de balıkçılar açısından sevindirici olduğunu ifade ediyor.

Muhabir: BURAK ALTINTAŞ