Samsun'da Emine-Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde faaliyet gösteren İyilik Atölyesi, öğrencilerin el emeğiyle hazırladığı hediyelik eşyaların satışından elde edilen gelirle yetim çocuklardan Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine kadar geniş bir yelpazede yardım faaliyetleri yürütüyor.
İYİLİKTE YARIŞAN SINIFLAR PROJESİ BAŞLADI
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığıyla hayata geçirilen İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi kapsamında, 2015 yılında 3 öğretmen ve 25 öğrencinin gönüllü katılımıyla kurulan atölye, ders dışı zamanlarda çeşitli hediyelik eşya üretimi gerçekleştiriyor. Kermeslerde satışa sunulan bu ürünlerden sağlanan gelir doğrudan yardım çalışmalarına aktarılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi'nde ilk 50 başarılı örnek arasında yer alan çalışma, öğrencilerin sosyalleşmesini ve boş zamanlarını değerlendirmesini sağlarken zaman içinde kapsamlı bir yardım projesine dönüştü.
GAZZE'YE YARDIM
Okul Müdürü Muhammet Aykan, öğrencilerin hazırladığı ürünlerin kermeslerde satılmasıyla ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmaya başladıklarını belirterek, "Önce İHH'nın yetim sponsorluğu üzerinden yetim bakmaya, daha fazla gelire ulaştıkça Gazze'deki kardeşlerimize iftar vermeye başladık. Okulumuzdaki dezavantajlı öğrencilerimize servis ve burs yardımı gibi konularla halkamızı büyüttük." dedi. Atölyenin sorumlugunu üstlenen öğretmenlerden Neriman Topuz ise Kovid-19 salgını döneminde ailelerin de projeye dahil edildiğini aktararak bugüne kadar 55 yetime yardımda bulunduklarını ifade etti.
ÖĞRENCİLERDEN KATKI
Atölye çalışmalarında yer alan öğrenciler, kendi elleriyle ürettikleri malzemelerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Sosyal medyada geçirdiği zamanın azaldığına dikkati çeken 10. sınıf öğrencisi Elif Güney, ürünlerin Gazze'deki ihtiyaç sahipleri için değerlendirilmesinden mutluluk duyduğunu vurgularken, 11. sınıf öğrencisi Elif Azra Adanacı ise geri dönüşüm malzemelerinden yeni ürünler hazırlayarak hem çevreye hem de yardım faaliyetlerine katkı sunmayı hedeflediğini kaydetti.





